Chibeasties 2

Game review: Chibeasties 2We kunnen niet ontkennen dat de gokkasten van Yggdrasil niet altijd even mooi waren. Toch werden de meeste producties van de game ontwikkelaar ook gekenmerkt om hun ongekende charme. Nu ook de producties steeds mooier beginnen worden zijn de verwachtingen voor de toekomst dus optimistisch gesteld. Want nog altijd hebben de videoslots van de Zweedse game product een geheel eigen identiteit en dezelfde dosis charme. Chibeasties 2 is één van de meest opvallende lanceringen. Opmerkelijk daarbij is dat deel I bij lang niet iedereen bekend was. Daarom vertellen we je graag meer over Chibeasties 2.

Wat kun je verwachten?

Voor de bezoekers die het eerste deel van Chibeasties nog niet kennen; het gaat om kleine, wonderlijke beestjes die leven in een wat slaperige omgeving. Die plek zit weer vol met paddenstoelen, kleurrijke planten en bijzondere edelstenen. Komt het beeld van de Efteling al bij je op? Nou, het lijkt er in elk geval wel op. Maar dan in de vorm van een videoslot. Deze gokkast beschikt over een twintigtal winlijnen en wordt gespeeld op een speelveld van vijf rollen met drie rijen symbolen. Het uitkeringspercentage valt wat tegen: 96,2%. Dat is wat ons betreft aan de lage kant. De variantie ligt naar onze schatting op medium.

Hoe werkt Chibeasties 2?

In het tweede deel van Chibeasties wordt met 20 winlijnen gewerkt, waarbij je zelf mag beslissen hoeveel geld je per draai inzet. Wel is er een minimumbedrag van 20 eurocent per draai en een maximum van 100 euro per draai. Een unieke eigenschap aan dit videoslot is dat je helemaal zelf mag bepalen in welke van de in totaal vier werelden je speelt. Deze  magische werelden worden ook wel Realms genoemd. Elk van deze plekken heeft een geheel eigen manier waarop er met de wild symbolen mag worden omgesprongen. Je kan op elk moment van Realm wisselen.

De vier Realms:

  • Expanding (oranje): de wilds zetten zich uit over de gehele breedte van de rol.
  • Spreading (blauw): de wilds genereren tussen de 1 en 4 extra wilds.
  • Teleporting (Groen): de wilds worden geteleporteerd naar de plek waar ze het meeste geld opleveren voor de speler.
  • Mirroring (Paars): de wilds worden gespiegeld over de x-en y-as naar de posities die daar tegenover liggen.

Gemengde gevoelens

We vinden het maar moeilijk om hier een goed oordeel over te vormen. Aan de ene kant is het gunstig te noemen dat de speler zelf mag bepalen hoe de wilds zich gedragen. De uitbetaalpercentages zijn echter aan de magere kant. Ook is het opmerkelijk dat er een vervolg is bedacht op een spel dat niet eens zo heel bekend was. Toch is dit spel erg leuk om gespeeld te hebben, al was het alleen al vanwege de prachtige uitstraling.