Gratis Craps

Craps is een heel leuk spel met een hoog entertainment gehalte. De regels zijn vrij simpel, waardoor je snel aan de slag kan. Het leuke aan craps is dat je inzet blijft staan tot je verloren hebt, en dat kan vrij lang zijn. Dus ook als je niks wint, kun je lang door blijven spelen met dezelfde inzet. Kijk hier naar de uitleg en regels van craps, en speel hier gratis craps.

Algemene Uitleg & Spelregels Craps

Craps vindt plaats aan een grote dobbeltafel, waar je met twee dobbelstenen speelt. Je zet in tegen de bank, waarbij je aangeeft of de werper, degene die de dobbelstenen gooit, wint of verlies.

Werpen en punten in Craps:

 • Wanneer de werper bij de eerste worp 11 of 7 gooit, hebben hij en alle spelers die voor de werper hebben ingezet gewonnen. Iedereen ontvangt dan een keer hun inzet.
 • Wanneer de eerste worp een 2, 3 of 12 is, dan verliest de werper en krijgt iedereen die tegen de werper heeft ingezet een keer hun inzet uitbetaald.
 • Als de werper bij de eerste ronde een ander totaal gooit, namelijk een 4, 5, 6, 8, 9 of een 10, dan wordt dat zijn punt genoemd. De werper dient dan bij de volgende worp hetzelfde aantal punten te gooien, voordat hij 7 punten gooit.
 • De werper gooit de dobbelstenen net zo lang tot hij zijn punt maakt, of totdat hij een 7 gooit. Als hij dan wint, dan worden de inzetten tegen hem 1 keer uitbetaald, als hij verliest krijgen de spelers die tegen hem hebben ingezet 1 keer uitbetaald.
 • De werper blijft de werper totdat hij heeft verloren. Daarna gaat de werpbeurt kloksgewijs naar de volgende speler.

Inzetten en uitbetalingen in Craps:

 • Als je met de werper meespeelt, en de werper een punt maakt, hebben spelers daarna de optie om een extra inzet te plaatsen, die minimaal 2 keer zo hoog is als de originele inzet. Als dit punt een 6 of 8 is, en dat punt wordt gemaakt, krijg je 6 tegen 5 uitbetaald. Als het een 5 of een 9 is, wordt je 3 tegen 2 uitbetaald. Wanneer het punt een 4 of een 10 is, krijg je 2 keer uitbetaald. De originele inzet wordt 1 tegen 1 uitbetaald.
 • De inzetten en uitbetalingen bij Craps in deze ronde, zijn precies hetzelfde als de kans om te winnen. Daardoor is het spel volkomen eerlijk, er is hier geen voordeel voor het huis, of meer voordeel voor de speler.
 • Je kunt tevens inzetten op ‘Craps’, een 2,3, of een 12 voor de volgende worp.
 • Je kunt ook inzetten op 7.
 • Je kunt ook inzetten op ‘Fields’, dit houdt in dat je inzet op een volgende worp van 2, 3, 4, 9, 10, 11 of 12.
 • Daarnaast kun je inzetten op een ‘Hard-Way Eight’ waarbij je wint als er 4-4 wordt gegooid, voordat er een 7 of 5-3 of 6-2 wordt gegooid. Deze inzet heet ‘Hard-Way’ omdat er maar een kleine kans is dat deze 4-4 wordt gegooid.

Verdiep je goed voordat je gaat inzetten in alle kansen en uitbetalingen. Kijk goed naar inzetstrategieen voor Craps, in sommige gevallen heeft de speler een groot nadeel ten opzichte van het huis.

Craps Spelen in een Online Casino

Speel hier craps geheel gratis online. Zo raak je snel bekend met het spel, zonder dat er iets op het spel staat.