Spelregels Blackjack

spelregels blackjackZodat je goed voorbereid aan de tafels verschijnt hebben we hier de spelregels voor je opgeschreven en leggen we uit hoe je Blackjack online speelt.

Inzetten bij Blackjack

Als je online blackjack speelt, speel je tegen de computer. Je kunt je gewenste  fiche inzetten op maximaal vijf handen, maar je kan er ook voor kiezen om maar met een hand te spelen. Als je hebt je gewenste inzet hebt geplaatst, klik je op DELEN. Daarna krijgt elke plek waar je hebt ingezet twee kaarten gedeeld. De deler krijgt ook twee kaarten, maar een kaart hiervan is gesloten.

Verder spelen bij Blackjack

Afhankelijk van de kaarten die je hebt ontvangen heb je nu vijf keuzes. De keuzes zijn; kaart, geen kaart, verzekering, splitsen of verdubbelen. Je hoopt natuurlijk op die beroemde Blackjack hand, met een puntenwaarde van 21.

De punten van Blackjack zijn als volgt:

  • De nummers op de kaarten hebben hun eigen waarde, van 2 tot 10 punten.
  • Koningen, Vrouwen en Boeren hebben allen de waarde van 10 punten.
  • Een Aas is 1 of 11 punten waard, dit ligt aan wat het beste is voor de hand.

Wanneer kies je welke optie nadat je de kaarten hebt ontvangen:

Geen Kaart:
Kies voor Geen Kaart als je tevreden bent met het aantal punten dat je hand heeft en als je wilt zien of jij of de bank gewonnen heeft, dit wordt ook wel passen genoemd.
Kaart:
Kies voor Kaart als je nog een kaart wilt toevoegen aan je hand. Je kunt kaarten blijven toevoegen tot je 21 of hoger hebt. Bij een hogere handwaarde dan 21 heb je verloren en is je hand dood. De bank zal kaarten blijven vragen totdat een waarde van 17 bereikt is.
Verzekering:
Als de kaart van de bank die openligt een Aas is, kun je voor een verzekering kiezen. Omdat een Aas een goede kaart is om een Blackjack mee te maken, verzeker je je zo in het geval de bank inderdaad een Blackjack heeft. Als de bank inderdaad Blackjack heeft, win je twee keer de waarde van je verzekering. Als de bank geen Blackjack blijkt te hebben verlies je de inzet van je verzekering maar speel je je hand gewoon verder.
Splitsen:
Als je twee kaarten van dezelfde waarde hebt ontvangen,  heb je de mogelijkheid om te splitsen. Je verdubbelt dan je inzet, en je kaarten vormen twee handen in plaats van een. Daarna speel je beide handen individueel verder en kun je dus kiezen voor een kaart of om te passen.
Verdubbelen:   Je kan altijd je hand verdubbelen. Je verdubbelt dan je inzet, maar splits je kaarten niet. Je mag maar een extra kaart vragen. Dit is een goede optie als je zeker weet dat je een mooie hand gaat maken. Je mag ook verdubbelen na het splitsen, maar niet als je twee Azen hebt.

Winnen in Blackjack

Natuurlijk hoop je als de kaarten zijn gedeeld dat je meteen een handwaarde van 21 te pakken hebt, de beroemde Blackjack hand. Dan win je meteen met de beste combinatie mogelijk. Maar ook al heb je niet meteen een puntenwaarde van 21, is het nog steeds mogelijk om te winnen. De bovenstaande opties leggen je precies uit wat je kunt doen om alsnog 21 te maken, of er in ieder geval zo dichtbij mogelijk te komen. Als je besluit geen kaart meer te vragen en te passen, dan zal de bank de kaarten trekken. De bank zal altijd kaarten blijven vragen tot er een handwaarde van 17 of hoger is bereikt. Nadat de bank dit bereikt heeft zal gekeken worden welke hand wint. De hand met de hoogste waarde wint. Als de bank en de speler precies dezelfde handwaarde hebben, dan is het gelijkspel en verlies of win je niets, en blijft je inzet gewoon staan en kan je verder spelen.