Excalibur

Excalibur

Het videoslot Excalibur is het zoveelste pareltje van Netent. Hierin wordt de speler meegenomen naar het kasteel van Koning Arthur. Je gaat dus ver terug in de tijd. Het belooft alleen geen rustige logeerpartij te worden. Er wordt volop gevochten. Lukt het jou om het zwaar van Koning Arthur te bemachtigen? Of vind je zelfs het gouden zwaard? Dan wachten er grote winsten op je en vier jij de overwinning. De winsten kunnen oplopen tot wel 120000 munten in slechts 1 spin.

</span></h2>

Spelregels

Je kunt dit videoslot gelijk gratis spelen, als je wilt. Wil je liever kans maken op het winnen van riante prijzen? Dan ben je er allereerst vrij in om te bepalen met hoeveel winlijnen je per spin wilt spelen. Houd er wel rekening mee dat met minder winlijnen je inzet lager is, maar dat ook geldt voor je winkansen. Selecteer je betlevel, waarbij je de keuze hebt tussen een level vanaf 1 tot 4. De coin value is minimaal 0,01 en maximaal 1. Betaald meespelen kan al vanaf slechts 0,01 eurocent. Per spin kun je maximaal 80 euro inzetten. Onderaan het scherm kun je desgewenst de autoplay-functie activeren, zodat je een bepaald aantal beurten achtereen gesloten kunt laten draaien. Je kunt tussentijds altijd even pauzeren of helemaal stoppen.

De symbolen

excaliburEcalibur heeft 5 rollen en 3 rijen. Er zijn maximaal 20 winlijnen in het spel. Winlijnen lopen altijd van links naar rechts, uitgezonderd de Scatter. Alleen de hoogst behaalde winst per spin wordt uitbetaald. De symbolen bestaan onder meer uit een 5tal schilden met de letters A,K,Q,J en 10. Daarnaast zijn er symbolen in de vorm van personages. Koning Arthur is uiteraard het meeste geld waard. Al met 2 van deze symbolen heb je prijs.

De standaard Wild en de Golden Wild

Het Excalibur zwaard is de Wild. Wilds kunnen symbolen vervangen in alle andere symbolen, behalve in de Scatter en de Golden Wild. Met Wilds kun je veel sneller winlijnen vormen en dus sneller geldprijzen winnen. Behaal je een winst waar het Wild symbool onderdeel van uitmaakt? Dan ontvang je ook een multiplier van x2 over de winst. Ben je de gelukkige die de Golden Wild op de rollen krijgt in de vorm van het gouden zwaard? Dan ontvang je een multiplier van x4.

Tot 30 gratis spins

excaliburMet de Scatters kun je 2 kanten op, namelijk het winnen van multipliers of je krijgt toegang tot de gratis spins. Al met 2 Scatters win je een multiplier van x2 over je inzet. Met 3 Scatters ontvang je een multiplier van x5, met 4 Scatters x25 en met 5 het maximale aantal van zelfs x500 over je inzet. Speel je mee met de hoogste inzet? Dan levert je dat zomaar 40000 credits op. Daarnaast kun je met de Scatters dus gratis spins verdienen. Dat is het geval vanaf 3 van deze symbolen binnen dezelfde spin. Minimaal win je 10 gratis spins en maximaal wel 30. Het aantal is dus afhankelijk van het aantal Scatters, variërend van 3 tot 5.