Vikings Go Wild

Game review: Vikings Go WildEen schip vol met vikingen vormt het decor in deze opwindende game van Yggdrasil. En die gaan de strijd aan met een raadselachtig wezen. Daaromheen zijn allerlei aanvullende features bedacht die jou de kans moeten bieden om heel veel geld te winnen. Zo zijn er gratis spins beschikbaar, maar kun je ook zomaar worden toegelaten tot de bonusgame van Vikings Go Wild. De verschillende symbolen op de rollen hebben elk een eigen waarde als er een winnende combinatie valt. En als die daadwerkelijk valt dan kan dat maar één ding betekenen; de Vikingen worden helemaal dol.

De opkomst van Yggdrasil

Yggdrasil is een relatief jonge speler op de markt van online videoslots. Het Zweedse bedrijf werd namelijk in 2013 opgericht. Toch heeft Yggdrasil binnen korte tijd al een flinke reputatie weten op te bouwen. Zo werden er al meerdere prijzen in de wacht geslepen, waaronder het Innovator of the Year-award 2017. Welke spellen zoal van de hand komen van Yggdrasil? Super Heroes, Double Dragons, Empire Fortune, Joker Millions en nu ook Vikings Go Wild.

De symbolen

Het spreekt voor zich dat de symbolen in dit spel gerelateerd zijn aan de Vikingen die Scandinavië zo op de kaart hebben gezet. We zien dan ook verschillende imposante Vikingen op de rollen. Daarnaast zijn er de munten die weer een eigen symbool vormen. Om het af te maken kom je ook meerdere wildsymbolen tegen, net als andere symbolen die je free spins opleveren.

Scatter symbool

Vikings Go Wild beschikt tevens over een scatter symbool. De bedoeling daarbij is dat er zoveel mogelijk van deze symbolen te zien moeten zijn. Want hoe meer scatters, hoe meer gratis spins je krijgt uitgedeeld. Bij drie scatters win je bijvoorbeeld acht gratis spins en bij vier worden het er al 16 stuks. Het maximum ligt op 5 scatters. In dat geval krijg je maar liefst 24 gratis spins uitgedeeld. Hoe je de scatter herkent? Door het woord Free Spins.

Geen jackpot

Vikings Go Wild beschikt niet over een jackpot. Dat neemt echter niet weg dat er met alle spelopties nog steeds genoeg te winnen valt. Zo is er het bonusspel dat je flinke prijzen kan opleveren. Als het je lukt om deze fase te bereiken dan moet je de strijd aangaan met een enorme monster in de woeste zee. Het doel daarbij is om de schat te pakken te krijgen. Let daarbij vooral op de 5e rol. Daar kan op elk moment een schatkist tevoorschijn komen met de allerhoogste prijs in het spel: 800 munten. Ook kun je free spins in deze schatkisten vinden. Vikings Go Wild draait dus om Vikingen, monsters, en aantrekkelijke schatkisten.