Royal Frog

Game Review: Royal FrogOver het algemeen beschikken de producties van Quickspin altijd wel over vernieuwende en originele functies. Ook tijdens het spelen van het Royal Frog videoslot mag je je opmaken voor een aantal van die bijzondere features. Het thema is gebaseerd op het welbekende sprookje van de knappe prins die in een kikker verandert. Om weer terug te veranderen in een prins moet hij als lelijke kikker door een mooie prinses worden gekust, wat natuurlijk geen eenvoudige opgave is. Gelukkig zullen de meeste van onze lezers weten dat het toch goedkomt in het originele sprookje. En ook over het spel vallen goede dingen te schrijven.

Voor de game zelf valt weer te zeggen dat de prinses uiteraard een speciale plek in het speelveld heeft gekregen. De prinses valt namelijk als symbool op de vijf rollen met 40 winlijnen. Ze heeft zelfs de rol van wild waarmee de andere symbolen kunnen worden vervangen. Wat Royal Frog vooral bijzonder maakt is de optie om met extra wild symbolen te spelen. Daarvoor moet je wel de inzet verhogen.

Kikkers in wild symbolen veranderen

Bij het openen van het spel zal meteen opvallen dat er nog een aantal extra knoppen te zien zijn waarmee het in te zetten bedrag kan worden ingesteld. In deze game heb jij als speler namelijk de optie om een extra inzet per winlijn in te stellen. Maak je gebruik van deze mogelijkheid? Dan zul je zien hoe drie verschillende kikker symbolen getransformeerd zullen worden naar extra wilds. Rechts in je beeldscherm heb je een viertal opties. In de standaardvariant is de optie met een enkele wild geactiveerd. Als je het symbool van de blauwe kikker in een extra wild wilt veranderen dan moet je wel met de dubbele inzet spelen. De paarse kikker valt erg op in het spel en dat is niet zonder reden. Deze kikker kan eveneens worden omgetoverd tot een prins, maar kan ook als wild meespelen. Daarvoor moet je wel wat water bij de wijn doen in de vorm van een driedubbele inzet. Bij vier keer de standaard inzet, verandert ook de roze kikker in de prins. In dat geval speel je ook met een viertal wilds.

Stacked wild symbolen

De stacked symbolen kunnen worden ingevuld door zowel de prinses als de extra kikker symbolen. Dat zijn namelijk de symbolen die een gehele rol kunnen bedekken. Spelers die ervoor kiezen om met 3 of zelfs 4 wilds te spelen, hebben de optie om van een extra voordeel te profiteren. De gewonnen prijzen zullen namelijk ook met een multiplier van 2x worden vermenigvuldigd. Deze prins, prinses en kikker houden namelijk van uitdelen.