Power Plant

Game review: Power PlantNeem plaats in de controlekamer van een energiecentrale en probeer daar energie op te wekken door veel winnende combinaties te maken. Als je die verantwoordelijkheid goed weet aan te pakken, dan kan je via een enorme bonusronde de winst binnenslepen. Hopelijk kom je snel aan dit moment toe, want dit is toch echt wel het moment waar het allemaal om draait in Power Plant. De kans om te winnen is gelijk duidelijk aanwezig. Maar je moet wel over een flinke dosis geduld beschikken om er het beste van te maken. De aanloop naar de bonusronde is namelijk erg saai.

We kunnen wel zeggen dat dit videoslot anders is dan alle anderen. Zo zijn er in totaal 82 winlijnen en een bonusgame dat uit (slechts) één free spin bestaat. En dat is uiteraard aan de magere kant. Als compensatie daarop krijg je wel tot vier bonus boosters. Zo houd je in elk geval nog de aandacht erbij.

Hoe werkt Power Plant?

Deze game speelt zich af op een speelveld van 5 rollen met maar liefst acht symbolen op elke rol. Er zijn in totaal 82 winlijnen en je betaalt daarbij een vast bedrag per spin. Dit mag je wel zelf bepalen, zolang je maar tussen de 25 eurocent en 250 euro per draai zit. De symbolen zijn weer stacked en hebben elk met een soort van energie te maken (denk bijvoorbeeld aan wind-, kern-, en groene energie). Verder kom je ook een wild tegen die alle andere symbolen kan vervangen. En daarmee houdt alle spanning wel op. Je zult dus puur als functionele speler te werk moeten gaan en niet zozeer voor het plezier.

De bonus features

Er is namelijk maar een enkele bonusfeature in dit spel. Deze feature wordt geactiveerd als je erin slaagt om één of meer rollen volledig wild klaar te spelen. In dat geval win je dus een gratis respin. De rollen met stacked wilds blijven in dat geval staan. Ook word je daarbij meegenomen naar een nieuw speelscherm. Daarin kun je weer extra bonusfeatures activeren. Hoe meer rollen en helemaal wild zijn, hoe meer bonus features.

Heel matig

We zijn wat gematigd gestemd over dit spel en dat heeft natuurlijk zo z’n redenen. Power Plant is namelijk maar weinig opwindend en zelfs aan de eentonige kant. Als het je te doen is om de winst dan kun je eens je kansen wagen met de hoop dat de wonder bonus respin valt. Voor de rest biedt het spel weinig speelplezier. Dat is op zich ook niet zo heel erg. Gelukkig heeft Yggdrasil nog volop mooie andere spellen te bieden.