Viking Runecraft

Maak kans op een fortuin in de wereld van Viking RunecraftBen je op zoek naar een spel vol leuke verrassingen? Dan is Viking Runecraft van Play ‘N Go het spel voor jou. Play ‘N Go heeft het voor elkaar gekregen om een uniek spel te ontwikkelen. Er zijn niet echt rollen en rijen te vinden in Viking Runecraft. Het rooster van het slagveld is namelijk 7 rijen bij 7 rollen groot. Er zijn geen winlijnen, dit spel draait om het maken van horizontale en verticale combinaties. Ondanks de bijzondere constructie is Viking Runecraft niet moeilijk om te spelen. De minimuminzet per draai is 10 cent. De maximale inzet in het spel is €100,-. Viking Runecraft heeft een RTP van 96.7%.

Viking Runecraft speelt iets anders dan je normaal gewend bent van Play ‘N Go. Wanneer je de spinknop hebt ingedrukt, verschijnen er nieuwe symbolen op het scherm. Deze symbolen maken horizontale en verticale combinaties in je rooster. De winnende combinaties verdwijnen van het scherm. De ronde is echter niet direct over. Aan de bovenkant worden er willekeurig nieuwe symbolen toegevoegd aan het rooster. Zo kan je nog meer winnende combinaties maken. Dit gaat door tot er geen succesvolle combinaties meer zijn. Elke draai is dus weer anders in Viking Runecraft.

Spelregels Viking Runecraft

Wildsymbool – Viking Runecraft kent wel vier verschillende wildsymbolen. Dit zijn de goden Odin, Thor, Freya en Heimdall. Zij kunnen alle andere symbolen op het scherm vervangen.

Charge of Destruction – Elke succesvolle combinatie zorgt ervoor dat de meter voor Charge of Destruction automatisch gevuld wordt. Spelers kunnen tijdens deze bonusrondes één van de vier mystieke vijanden (Fenrir, Jörmungandr, Surtr of Loki) oproepen. Na minstens 20 verwijderde symbolen wordt een van deze bonusrondes willekeurig gekozen.

Fury of Fenrir – Het spel kiest random vier willekeurige, diagonale lijnen. Twee lijnen veranderen in hetzelfde symbool terwijl de andere twee lijnen verwijderd worden van het speelveld. Zo ontstaat er de mogelijkheid om nog meer winnende combinaties te pakken

Judgment of Jörmungandr – De Midgaardslang Jörmungandr is het grootste en gevaarlijkste monster uit de Noordse mythologie. De slang glibbert over het speelveld en laat symbolen verdwijnen. De overige symbolen veranderen allemaal in hetzelfde symbool.

Scorching of Surtr – Het spel kiest drie verschillende symbolen uit. Deze symbolen veranderen samen met de omgeving in dezelfde symbolen. Dit zorgt direct voor een aardige winst.

Lure of Loki – Willekeurig worden er twee symbolen gekozen, waarbij de ene groep symbolen verandert in de andere groep symbolen. Zo heb je in één keer veel dezelfde symbolen.

Gifts of the Gods – Gelukkig hoef je deze wezens niet alleen te verslaan. De Noorse goden kunnen je namelijk ook helpen. Iedere keer dat je een bepaald patroon vrijmaakt, ga je een niveau omhoog. In elk niveau krijg je hulp van één van de vier goden.

Thor gift – Thor’s Mjölnir brengt geluk via een bliksemschicht. Je krijgt 5 tot 9 wildsymbolen op het scherm.

Odin gift – Odin geeft de speler 4 wildsymbolen in groepen van 2.

Freya gift – Freya blijft wildsymbolen creëren op het scherm totdat je minimaal 1 keer hebt gewonnen.

Heimdall gift – Heimdall geeft in elke rij een wildsymbool.

Ragnarök feature – Deze bonusronde komt als de meter twee keer is volgelopen. Je krijgt alle bonusrondes uit Change of Destruction achter elkaar. Tijdens deze free spins vult er ook een extra End of the World-meter. Afhankelijk van het aantal winnende symbolen ontvang je verschillende vermenigvuldigers. Dit kan oplopen tot 15x

Runes of Valhalla – De laatste bonusgame wordt geactiveerd als je een niveau omhooggaat door een patroon vrij te spelen. Hoe meer runnen je verzamelt, hoe beter deze bonus wordt. Je krijgt een extra plek op een soort rad van fortuin. De runnen die door jou behaald zijn, zorgen ervoor dat dit wiel gaat draaien.