Sweet Alchemy

Win de zoetse prijzen in de wereld van Sweet AlchemyOntwikkelaar Play ‘N Go staat er bekend om dat zij af en toe nieuwe dingen uitproberen. Dit heeft gezorgd voor een aantal succesvolle spellen zoals Viking Runecraft en Reactoonz. Sweet Alchemy valt ook in dit rijtje bijzondere spellen. Het is een combinatie van Candy Crush en Reactoonz. Het spel heeft een magisch gesuikerd thema en draait volledig om snoep, snoep en snoep.  De winst smaakt niet voor niets erg zoet in Sweet Alchemy.

Het spel maakt geen gebruik van het standaardformaat. Er zijn bijna geen rijen en rollen terug te vinden in Sweet Alchemy. Je speelt op een matrix van 5 bij 5 symbolen. Een winnende combinatie ontstaat bij een cluster van 4 symbolen. Het spel kent daarnaast erg veel bonusfeatures. Je kan al spelen vanaf 10 cent per draai. De maximale inzet voor dit spel is €100,-. Het spel heeft een RTP van 96.52%.

Spelregels Sweet Alchemy

Sweet Alchemy draait om het maken van winnende clusters op de matrix. Vanaf 4 symbolen heb je al een winnende combinatie. Hoe groter het cluster, hoe groter de winst is die je pakt. Bij elke winnende combinatie wordt de Sugar Rush Meter gevuld. Deze meter heeft meerdere functies zoals het toevoegen van wildsymbolen. De matrix wordt aangevuld na elke winnend clusters. Dit blijft zo doorgaan totdat er geen combinaties gemaakt kunnen worden

Wildsymbool – Het spel kent 3 verschillende wildsymbolen in de vorm van snoepjes. Je hebt de gewone wildsymbolen, de gestreepte wildsymbolen en de gespikkelde wildsymbolen. Deze symbolen verwijderen extra symbolen wanneer zij deel uitmaken van een winnende combinatie.  De wildsymbolen worden toegevoegd door de Sugar Rush Meter, afhankelijk van het aantal winnende symbolen die worden toegevoegd aan de meter.

Gewoon wildsymbool – Als je een cluster van 6 symbolen stuurt naar de Sugar Rush Meter ontvang je 2 gewone wildsymbolen. Deze wildsymbolen vervangen de symbolen en zorgen voor meer kans op een winnende combinatie.

Gestreept wildsymbool – Je krijgt 2 gestreepte wildsymbolen als je 13 symbolen toevoegt aan de Sugar Rush Meter. Als deze wildsymbolen worden gebruikt bij een winnende combinatie verdwijnen ook de rij of rol naar de Sugar Rush Meter. Er worden dus direct veel snoepjes toegevoegd aan de speciale meter.

Gespikkelde wildsymbool – Spelers krijgen 2 gespikkelde wildsymbolen als zij 25 of meer symbolen tegelijk wegspelen in één draai. Bij een winnende combinatie met een gespikkeld wildsymbool verdwijnen veel symbolen van de matrix. Er wordt random een symbool gekozen dat volledig verdwijnt van de matrix in de Sugar Rush Meter.

Sugar Rush Meter – Deze speciale bonusmeter wordt gevuld door het maken van winnende combinaties. De meter voegt speciale wildsymbolen toe aan het spel en kan de Mix The Elixer Feature starten.

Mix The Elixer Feature – Deze bonusronde start automatisch wanneer de Sugar Rush Meter vol is. Je ontvangt 3 bonusfuncties of Candy Spells. De matrix wordt in deze ronde ook 9×9. Elke Candy Spell staat garant voor 1 free spin. Deze ronde is vergelijkbaar met het basisspel maar activeert een Candy Spell na elke spin.

Mixed Candy – De symbolen worden door elkaar gehusseld. Dit zorgt ervoor dat je potentieel kans hebt op een winnende combinatie.

Sweet Surprise – Deze Candy Spell zorgt ervoor dat er 7 tot 12 wildsymbolen worden toegevoegd aan de rollen.

Sugar Bombs – Tussen 7 en 15 symbolen worden verwijderd van het spel zodat er nieuwe symbolen toegevoegd kunnen worden. Zo heb je meer kans op een winnende combinatie.

Het is ook mogelijk om de Elixer of Power activeren. In dit bonusspel kun je chocoladestukjes kiezen. Achter deze stukken zit een elixer. Het kiezen van chocolade gaat door tot je drie passende elixers hebt gevonden. De flesjes geven een vermenigvuldiger op je totale inzet of winst. Deze vermenigvuldiger wordt steeds groter hoe langer je speelt.