Grim Muerto

De ontwikkelaar uit Zweden is weer terug met een nieuw spel. Grim Muerto van Play ‘n Go staat volledig in het teken van het Mexicaanse feest: de Dag van de Doden. Het spel combineert de leukste elementen van een Mariachiband met de dood. De levendige (maar dode) band zorgt voor een opzwepende sfeer tijdens het spelen. De muzikanten in deze band zijn: Tauro de trompettist, Fernando op de viool, Amador de accordeonist en Vicente op de vihuela. De vihuela is een Spaans snaarinstrument dat lijkt op een gitaar. De visuele kwaliteit van Grim Muerto is uitstekend te noemen. 3D-animaties worden afgewisseld met felle kleuren voor de beste ervaring.

Het spel heeft 5 rollen met 3 rijen. Grim Muerto telt 20 vaste winlijnen. Het spel kent veel vermakelijke bonusfeatures zodat het erg interessant blijft om te spelen.  Zo kun je tot 250.000 munten winnen per draai. Het spelverloop is van links naar rechts. De minimale inzet is 20 cent en de maximale inzet voor het spel is €100,-. Grim Muerto heeft een RTP van 96%.

Spelregels Grim Muerto

Wildsymbool – Het wildsymbool is een onderdeel van de Mariachiband: de vihuela. Dit snaarinstrument kan elk symbool vervangen op de rollen behalve de speciale scattersymbolen. De vihuela is ook het best betalende symbool in Grim Muerto. Zo kan je tot 5.000 munten winnen op één winlijn. 5 wildsymbolen zorgen ervoor dat je inzet 50x vergroot wordt.

Wildrol – Naast het wildsymbool kent Grim Muerto ook een wildrol. Deze rol wordt aan het begin van elke draai willekeurig gekozen. De gouden kleur zorgt ervoor dat deze rol duidelijk zichtbaar is. Wanneer er een wildsymbool verschijnt op de wildrol is het tijd voor een kleine fiësta. De volledige rol wordt namelijk gevuld met wildsymbolen. Zo heb je nog meer kans op een leuke prijs.

Scattersymbool – Het is een aangename verrassing dat Grim Muerto 2 scattersymbolen heeft. Dit zijn de kaars en het boek. Het boeksymbool zorgt ervoor dat de Free Spins Feature geactiveerd wordt. Dit symbool geeft je 10 free spins, maar dan moet hij wel verschijnen op rol 1, rol 3 en rol 5. Het kaarssymbool wordt gebruikt tijdens de bonusronde.

Mariachisymbool – Onze muzikanten hebben ook een eigen symbool. De skeletten Tauro, Fernando, Amador en Vicente zijn de symbolen met de hoogste waardes. Daarnaast kunnen deze symbolen ook als wildsymbolen functioneren tijdens de Free Spins Feature.

Free Spins Feature – De bonusronde kan alleen geactiveerd worden door het boeksymbool. Zoals hierboven vermeld staat, krijgt de speler 10 free spins. Het andere scattersymbool speelt de hoofdrol tijdens deze spins. Bij 1 of 2 kaarssymbolen krijg je namelijk nog meer free spins. Dit zijn 3 of 6 extra free spins. Het is ook mogelijk om de bonusronde opnieuw te activeren met de boeksymbolen. Het aantal free spins blijft dus constant groeien bij het verschijnen van het scattersymbool!
Aan het begin van deze bonusronde doet het scattersymbool het boekje open. Het boeksymbool geeft dan aan welk bandlid de hoofdrol gaat spelen tijdens de Free Spins Feature. Willekeurig wordt er een waardevol Mariachisymbool gekozen. Dit symbool is op alle free spins een extra wildsymbool. Daarnaast functioneren rol 2 en rol 5 als een wildrol. Indien een wildsymbool of het extra Mariachisymbool verschijnt op de rol, verandert de gehele rol in wildsymbolen.

Second Change – Tijdens het basisspel zorgt deze willekeurige functie ervoor dat je nog meer kans maakt op de Free Spins Feature. Bij 2 boeksymbolen is het namelijk al mogelijk om te genieten van de free spins. De speler krijgt de keuze tussen 4 verschillende symbolen op het scherm. Je komt automatisch in het scherm voor de free spins als het juiste symbool wordt gekozen. Dit is een leuke, extra manier om nog meer prijzen te winnen!