Lightning Gems

Win prachtige prijzen in het berglandschap van Lightning Gems!Zin om naar een schitterend berglandschap te reizen en edelstenen op te graven? Dan is Lightning Gems van NextGen het spel voor jou. Dit unieke spel is een visueel spektakel te noemen door de glinsterende stenen die bijna tot leven lijken te komen. NextGen is natuurlijk geen onbekende op het gebied van sfeer en gelukkig is Lightning Gems daar geen uitzondering op. De muziek in dit spel lijkt gemaakt te zijn door een waar orkest met veel verschillende instrumenten. Dit orkest wordt aangevuld met serene achtergrondmuziek. Naast de soundtrack is winnen ook een feest voor je oren: elke keer als je wint, slaat de bliksem in. Je bent nog nooit zo blij geweest met de donder!

Lightning Gems telt 5 verschillende rollen met 3 rijen. In totaal kent het spel 10 verschillende winlijnen. De rijen zijn transparant met een prachtig berglandschap op de achtergrond.  Dit zorgt ervoor dat de edelstenen nog beter in beeld komen, ze lijken net te zweven. De winst wordt berekend van links naar rechts en van rechts naar links. Je kan een minimum van 15 cent inzetten en de maximale inzet is €150. Lightning Gems heeft een RTP van 96.48%.

Spelregels Lightning Gems

Wildsymbool – Het gouden medaillon is het wildsymbool voor Lightning Gems. Dit medaillon dient als een vervanger voor alle symbolen behalve het scattersymbool. Daarnaast ontvang je ook nog eens extra munten als het wildsymbool op de winlijnen verschijnen. Bij 3, 4 of 5 wildsymbolen op de winlijnen krijg je 10, 100 of 500 munten. Wildsymbolen zijn erg belangrijk in Lightning Gems. Tijdens de free spinsbonus spelen zij een belangrijke rol voor je winst. Daarnaast draaien beide bonusfeatures om dit symbool.

Scattersymbool – Het scattersymbool in Lightning Gems komt in de vorm van een Storm-Lightning Gem. Dit is een prachtige edelsteen omringd door elektriciteit. Bij minimaal drie scattersymbolen krijg je als speler automatisch 10 free spins. Je wint ook extra munten bij drie of meer scattersymbolen. Zo krijg je bij 3, 4 of 5 scattersymbolen op elke rol 20, 50 of 2.000 munten.

Wild Nudge Bonus – Deze feature wordt random geactiveerd door het spel als een wildsymbool eindigt op een rol maar geen winnende combinatie maakt. Het spel geeft het wildsymbool een klein duwtje – oftewel ‘nudge’ – omhoog of omlaag zodat er alsnog een winnende combinatie ontstaat. Deze bonus kan ook geactiveerd worden tijdens de free spins.

Wild Wins Bonus – Net als de Wild Nudge wordt de Wild Wins Feature ook random geactiveerd. Door deze bonus krijg je een random aantal wilds op je rollen. Dit is zeker gunstig, want zo is er meer kans op winst. Deze functie kan worden geactiveerd in het basisspel en tijdens de free spins.

Free Spins – Je kunt free spins verdienen door drie of meer scattersymbolen tegelijk op je rollen te hebben. Elke keer als je deze functie activeert, krijg je 10 free spins. Het maakt dus niet uit hoeveel scattersymbolen je tegelijk op het scherm hebt. Er is echter één uitzondering op deze regel; naast de free spins win je namelijk ook 2000 keer je inzet als er 5 scattersymbolen tegelijk te vinden zijn op de rollen.
Tijdens de free spins worden er 50 wildsymbolen toegevoegd aan het spel. De wildsymbolen worden evenredig verdeeld over de 5 verschillende rollen, elke rol krijgt dus 10 verschillende wildsymbolen. Een winnende combinatie is dus erg waarschijnlijk. Daarnaast zijn de random Wild Nudge Bonus en Wild Wins Bonus ook gewoon beschikbaar in de free spins. Dit maakt de kans op een winnende combinatie nog groter. Heb je drie of meer scattersymbolen tijdens de free spins? Dan begint het feest opnieuw want de bonus wordt weer geactiveerd. Dat wordt winnen dus.