De Netent Rocks Trilogie

De Netent Rocks TrilogieWe hebben in de afgelopen jaren afscheid moeten nemen van rock goden zoals David Bowie en Lemmy Kilmister van Motörhead. Gelukkig betekent dat niet het einde van rockmuziek en zijn er nog steeds miljoenen fans over de wereld die het liefst naar een stevig nummer met een hoofdrol voor de elektrische gitaar luisteren.

Je kunt in online casino’s een aantal slots spelen die gebaseerd zijn op bekende rock artiesten. Wij lichten er hier 3 uit, die in 2016 werden uitgebracht als onderdeel van de zogenaamde NetEnt Rocks Trilogie. Deze slots zijn ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van deze spel leverancier ontwikkeld in samenwerking met de artiesten zelf, hun platenmaatschappij, of hun nabestaanden. Rockliefhebbers kunnen met deze spellen twee hobbies verenigen: je geluk beproeven op een speelautomaat terwijl je luistert naar de muziek van je favoriete band of artiest. 

Jimi Hendrix Slot van NetEnt

In de jaren zestig was Jimi Hendrix één van de eersten die zich echt als rockster gedroeg. Zo stak hij een aantal keer zijn gitaar op het podium in brand en speelde hij regelmatig gitaar met zijn tanden of met het instrument op zijn rug. Ondanks zijn korte carrière, hij overleed in 1970 op 27-jarige leeftijd, heeft hij als inspiratie gediend voor vele, latere rock artiesten zoals Lenny Kravitz, Slash en Dave Murray van Iron Maiden.

Het Jimi Hendrix Slot heeft 5 rollen, 3 rijen en 20 betaallijnen. De symbolen en de pastelkleuren die gebruikt worden zijn duidelijk gebaseerd op de psychedelische Jimi Hendrix Experience. Er zijn een aantal toepasselijk genaamde functies. Behalve de normale Wild, is er een zogenaamde Purple Haze Wild. Deze kan alleen op de eerste rol verschijnen en verandert, terwijl het lied ‘Purple Haze’ gespeeld wordt, alle kaart symbolen in wilds. Wanneer je drie scatter symbolen draait, kun je een van de volgende drie bonus spellen winnen: Crosstown Traffic, Purple Haze of Little Wings Free Spins. In alle bonus spellen kun je winnen door op luidspreker symbolen op het scherm te klikken, 3 dezelfde prijzen leveren muntwinst of Free Spins op.

Motörhead Slot

The Ace of Spades (Schoppen Aas) is het meest bekende nummer van de in 1975 opgerichte heavy-metal band Motörhead. Niet zo’n gek idee dus van NetEnt om een speelautomaat op de markt te brengen gebaseerd op deze legendarische Engelse band.

Met 5 rollen van respectievelijk 3, 3, 4, 4 en 5 rijen én 3 bonus functies, is dit een slot waar je je lang mee kunt vermaken. Bij de Mystery Reel functie veranderen de symbolen op 1 of meer rollen in Mystery symbolen die pas bij stilstand van de rollen in willekeurige andere symbolen veranderen. Je kunt 10 Free Spins winnen wanneer 3 scatter symbolen verschijnen op rollen 3, 4 en 5. Als je hier de Wild draait, weergegeven door de toepasselijke Ace of Spades, kun je in combinatie met de Mystery Reel functie, grote winst verwachten. De derde bonus functie wordt willekeurig geactiveerd tijdens het basisspel. Bij deze Bomber functie worden er een aantal bommen op de rollen getoond die clusters van Mystery symbolen veroorzaken.

Guns N’ Roses Slot

Take me down to the paradise city! Dat paradijs kun je als speler bereiken door te winnen in het Guns n Roses slot van spel gigant NetEnt. Je waant je bij een live concert van deze band die al sinds de jaren 80 niet meer weg te denken is uit de rock wereld. Dankzij de ‘set list’ kun je zelf kiezen welk nummer je wilt horen terwijl je de rollen draait: Welcome to the Jungle, Sweet child o’ mine of toch liever Chinese Democracy?

Tijdens het spelen op de 5 rollen en 3 rijen, zie je Slash, Axl en Duff voorbij komen als hoog uitbetalende symbolen. Het Bonuswiel wordt geactiveerd door 3 platinum albums op rollen 1, 3 en 5. Deze leidt tot één van de 3 bonus rondes: de Crowd Pleaser Bonus, de Encore Free Spins bonus of een directe muntwinst. Houd de wilds in de gaten: ten eerste is er de Expanding Wild met het Guns N’ Roses logo, die zich over de hele rol verspreid en ten tweede is er de Appetite for Destruction wild functie die willekeurig optreedt en wilds uitdeelt in de vorm van een kruis. Tot slot is er een Legend Spins functie die re-spins met opgestapelde wilds toekent en kan er op elk moment een Solo multiplier geactiveerd worden die 4 tot 10 keer je winst vermenigvuldigt.