Avalon

Verken het mystieke Avalon en pak direct de grootste prijzen!Microgaming neemt je mee naar een magische wereld vol ridders, tovenaars en natuurlijk schatkisten. Avalon spel is gebaseerd op het verhaal van King Arthur en zijn ridders aan de ronde tafel. Het kleine eiland Avalon is namelijk de plek waar het legendarisch zwaard Excalibur is gemaakt. Dit is ook het fictieve eiland waar King Arthur kwam om te genezen van de Battle of Camlann. Dit eiland is niet voor niets een goede inspiratiebron voor een prachtig spel. Het is een goede keuze van Microgaming geweest om een mysterieuze soundtrack aan het spel toe te voegen. Het thema komt nog beter naar voren.

Het spel heeft een traditioneel speelveld van 5 rollen met 3 verschillende rijen. Het spel kent geen Auto Playfunctie. Gelukkig is het tempo erg hoog, de rollen worden snel gedraaid. Avalon telt 20 winlijnen. Je hoeft niet tegelijk met alle winlijnen te spelen. Dit bepaal je helemaal zelf. Het is al mogelijk om Avalon spel te spelen vanaf 1 cent per winlijn. De maximale inzet per winlijn is €1,-. De maximale inzet per draai is dan €20,-. Het spel kent ook de mogelijkheid om de maximale inzet te vermenigvuldigen met 10x. De maximale inzet per draai is in dit geval €200,-. Avalon spel heeft een RTP van 96.01%

Spelregels Avalon

Wildsymbool – Avalon heeft twee verschillende wildsymbolen. Je hebt het gewone wildsymbool in het basisspel en het bonus-wildsymbool tijdens de Free Spins Feature. Het gewone wildsymbool is het symbool van Avalon, hoog in de wolken. Het kasteel ziet er prachtig uit. Het wildsymbool heeft de mogelijkheid om alle symbolen te vervangen behalve het scattersymbool. Bij 5 wildsymbolen op een actieve winlijn krijgt de speler 3.000 munten.

Scattersymbool – Een vrouw met een zwaard is het scattersymbool in Avalon. Zij wordt ook wel The Lady in The Lake genoemd. De vrouw is zo wit dat je bijna zou denken dat het een geest is. Het scattersymbool zorgt ervoor dat de Free Spins Feature wordt geactiveerd. Dit gebeurt al automatisch bij 3 scattersymbolen. De speler krijgt in dat geval 12 free spins.

Bonus wildsymbool – Het tweede wildsymbool is een gouden schatkist. Dit bonus-wildsymbool kan alleen gebruikt worden tijdens de Free Spins Feature. Net als het gewone wildsymbool kan dit symbool substituut staan voor de andere symbolen. Het scattersymbool is de enige uitzondering op de regel.

Free Spins Feature – Bij 3, 4 of 5 Lady in The Lake scattersymbolen wordt automatisch de Free Spins Feature geactiveerd. Je krijgt automatisch 12 free spins. Het aantal scattersymbolen heeft dus geen invloed op het aantal free spins. Het spel kan willekeurig een vermenigvuldiger toevoegen aan de free spins. Deze vermenigvuldiger wordt toegepast op de winst van alle free spins. Deze winst kan maximaal met 7x vermenigvuldigd worden. Tijdens de Free Spins Feature zijn allebei de wildsymbolen actief. Je hebt dus twee keer zoveel kans op een winnende combinatie met hulp van het wildsymbool. Daarnaast is het mogelijk om de Free Spins Feature opnieuw te activeren tijdens de free spins als je weer 3 of meer scattersymbolen op je rollen ziet.

Gamble Feature – Naast de Free Spins Feature hebben spelers ook nog de mogelijkheid om extra te gokken. Bij elke winnende combinatie krijg je de mogelijkheid om de Gamble Feature te selecteren. Dit is een standaard kaartspel waarbij je als speler kunt kiezen welke kaart het wordt. Je kunt de winst verdubbelen als je kiest tussen een rode of zwart kaart. De winst kan ook met 4x vergroot worden door te kiezen tussen de juiste soorten. Je kunt direct je winst ontvangen als je de juiste kaart hebt geraden. Echter verlies je de winst en inzet als je een verkeerde keuze hebt gemaakt. Je komt dan weer terug in het basisspel.

Lees hier onze review voor de opvolger van dit spel: Avalon II.