Mega Fortune

Game review: Mega FortuneWie droomt er niet van een leven vol luxe en rijkdom? Bij het NetEnt slot Mega Fortune word je een schitterende toekomst voorgespiegeld met symbolen zoals dure gouden horloges, limousines, champagne en speedboots. Maar het beste is, dat dit slot je dromen waar kan maken omdat het een van de grootste progressieve jackpots ter wereld heeft. Dankzij deze mega jackpot met een gemiddelde uitbetaling van € 4 miljoen kun je in een klap multimiljonair worden!

Mega Fortune basisspel

Mega Fortune wordt gespeeld met 5 rollen en 25 betaallijnen. Behalve de luxe symbolen, die hoog uitbetalen, zijn er laag uitbetalende symbolen die weergegeven worden door zilveren en gouden ringen met edelstenen waarin de standaard kaartsymbolen J, Q, K en A gegraveerd zijn.

Het wild symbool, de speedboot, vervangt alle andere symbolen behalve het scatter en bonus symbool. Als je er vijf op een rij draait, win je maar liefst 10.000 munten. Het symbool voor de scatter is een fles champagne met twee glazen, en champagne is zeker aan de orde wanneer er drie of meer tegelijk verschijnen. In dat geval krijg je namelijk een ronde waarin je gratis mag draaien. Verschijnen er weer scatter symbolen dan kun je gratis door blijven draaien en op die manier je winst tot wel 5 keer vermenigvuldigen.

De RTP is 96.6%, wat op zich al niet laag is, maar de echte winst zit hem in het bonus spel, waar je kans maakt op een van de drie jackpots.

Mega Fortune bonusspel

Het bonusspel wordt geactiveerd wanneer drie of meer bonussymbolen op volgorde van links naar rechts op een betaallijn op de rollen verschijnen. Het spel bestaat uit een rad met drie ringen en een middelpunt. Elke ring is opgedeeld in vakjes waarin je prijs afgebeeld staat. De prijs kan bestaan uit een aantal munten, of een jackpot, of je kunt in een vakje landen met een pijl waardoor het rad nog een keer gedraaid wordt maar dit keer met de volgende ring.

Mega Fortune biedt niet één, maar drie fantastische jackpots die in prijs oplopen. De eerste jackpot, Rapid, bevindt zich in de tweede ring; de tweede jackpot, Major, bevind zich in de derde ring; en de grootste jackpot, Mega, is in het middelpunt. Het uiteindelijk doel van het bonusspel is om drie keer op een vakje met een pijl te landen waardoor je de Mega jackpot mee naar huis mag nemen.

Mega Fortune jackpots

De jackpots die je in Mega Fortune kunt winnen zijn progressief. Dit betekent dat een bepaald percentage van de inzet van alle spelers toegevoegd wordt aan de jackpot.

De waarde van de Rapid jackpot ligt tussen de paar honderd en paar duizend euro. Interessanter is de winst van de Major jackpot die tot € 100.000 of zelfs nog hoger op kan lopen. De grote klapper is uiteraard de Mega jackpot die gemiddeld elke 12 weken wordt uitgekeerd. Uitbetaling loopt hier in de miljoenen; op zijn minst zul je € 250.000 rijker worden omdat dat het minimum bedrag van de jackpot is. Deze prijzen zijn gebaseerd op een spel waarbij alle 25 betaallijnen geactiveerd zijn.

In januari 2013 won een gelukkige speler uit Finland de Mega Fortune Mega jackpot van €17,8 miljoen. Dit was op dat moment de grootste uitbetaling voor een online slot ooit! Mega Fortune is dus met recht een slot waar je een mega fortuin kunt winnen.