Magic Mushrooms

Game review: Magic MushroomsHet gekozen thema is niet alleen heel erg origineel, maar de hele opzet van deze game is werkelijk baanbrekend. Alleen al bij het openen van het Magic Mushrooms slot word je meegenomen naar het magische woud waar je op je gemak wordt gesteld door kalmerende fluitmuziek. Toch moet je je daarna meteen schrap zetten, want als je ook maar een beetje oplet dan kun je geweldige winsten binnenslepen. En dat op een volledig vernieuwende manier. We gaan nader in op dit originele spel van Yggdrasil.

Wat kun je verwachten?

Dit spel ziet er nogal anders uit dan wat je gewend bent van het doorsnee Yggdrasil videoslot. Dat is te merken aan verschillende dingen. Zo kun je vanaf beide kanten winnen, dus zowel van links naar rechts als andersom. De symbolen vallen bij dit slot in een scherm dat niet rechthoekig is maar diamantvormig. De vijf kolommen beschikken daardoor dus niet over evenveel vakjes. Zo bestaan de eerste en de vijfde kolom uit drie symbolen, de tweede en de vierde kolom beschikken weer over vier symbolen, en de middelste kolom kent weer vijf symbolen. Een beetje vreemd dus, maar wel lekker.

Hoe ziet Magic Mushrooms eruit?

Met de vernieuwende opzet beschikt het spel over 20 winlijnen die beide kanten kunnen opgaan. Hierdoor heb je dus als het ware de beschikking over 40 winlijnen. Op de rollen komen verschillende magische bosdieren voorbij die je helpen om winnende combinaties te vormen. De vier insecten leveren relatief weinig op. Dan zijn er vier andere dieren; een aapje, een kikker, een salamander, en een bij. Het paarse dier levert het meest op. We noemen het voor het gemak maar een aapje, want daar lijkt ‘ie het meest op. Bij een volle winlijn zorgt dat voor maar liefst 1000 punten. Toch zul je ook benieuwd zijn naar de paddenstoelen, die hebben namelijk een belangrijkste rol. En zorgen dus ook de hoogste prijzen.

De magische paddenstoelen

Er zijn verschillende soorten paddenstoelen, elk met een ander uiterlijk en een andere functie. Op de eerste en de laatste kolom vind je de paarse paddenstoel, die de rol heeft van een wild symbool. De andere paddenstoelen werken eveneens als wild, maar hebben daarnaast een aanvullende functie. Zo werkt de blauwe paddenstoel als wild en als multiplier. Deze blauwe paddenstoel zal je winst op de winlijn met maar liefst 2 tot 10 keer vermenigvuldigen. Met magische paddenstoelen bedoelen we dus echt mágische paddenstoelen.