Koi Princess

Game review: Koi PrincessDe titel Koi Princess trekt al meteen de aandacht. Het gaat hier om een spel van NetEnt dat de bekende Japanse Anime cartoon stijl heeft gevolgd. En hoewel de meningen over die stijl zijn verdeeld, ziet dit spel er wel heel erg gaaf uit. Zo zijn er allerlei draken, gouden dukaten, is er een Japanse prinses én zijn er natuurlijk de koi karpers. Daarnaast zit het spel tot de bodem toe vol met bonussen, verrassingen en muziek. In dit geval gaat het om snoeiharde gitaarmuziek. Dus misschien is het handig om het volume wat zachter te zetten.

Pas tijdens het spelen van dit spel wel op voor de grilligheid van Koi Princess. Hoewel deze prinses er in eerste instantie hartstikke onschuldig uitziet, kan ze toch ook gemeen uit de hoek komen. Tijdens de game laat de prinses zich soms van haar meest charmante kant zien en slaakt ze een opgewonden kreet als je een goede combinatie weet te draaien, gevolgd door een zwoele knipoog. Daarna kan ze je echter flink teleurstellen. Opgepast dus.

Hoe werkt het spel?

In dit spel speel je met 20 vaste winlijnen. De minimale inzet daarbij is 20 eurocent en de maximale inzet loopt op tot 400 euro per spin. Wat we daarmee willen zeggen is dat Koi Princess dus geschikt is voor elk soort speler. De onervaren spelers kunnen dus flink oefenen en ook de high rollers kunnen eveneens hun ei kwijt in dit opmerkelijke spel. Ook kun je ervoor kiezen om de bonusronde in te zetten. Daarmee wordt de inzet verdubbeld en heb je dus een hogere kans op het binnenslepen van één van de bonusgames. Vanzelfsprekend draait een gokje wagen op een videoslot voor een belangrijk deel om deze bonusrondes. Je wilt immers wel dat het iets oplevert. Het uitkeringspercentage is 96,2%. Een prima percentage, maar wel iets lager dan normaal voor een spel van NetEnt.

Toch is niet iedereen enthousiast

Terwijl we je al enthousiast maakten met de hoofdbonus, moeten we wel aangeven dat deze bijzonder weinig valt. Op zich wel enigszins te begrijpen, want de prijzen kunnen flink oplopen. In de praktijk komt dat erop neer dat je (heel soms) bij twee scattered draken bonus symbolen een nudge functie krijgt geleverd. Hierdoor win je soms alsnog de hoofdbonus. Nu klinkt deze functie op zich best leuk, maar zoiets werkt eigenlijk alleen bij bonussen die regelmatig vallen. Vaak wacht je een eeuwigheid op een bonus, dan krijg je de nudge feature, heel even lijkt het dat je de bonus wint, en dan trekt Koi Princess een lange neus. En daar is niet iedereen blij mee. Dit is dan ook de reden dat niet elke speler even enthousiast is over dit spel. Laten we het erop houden dat prinsessengedrag nooit echt op prijs wordt gesteld.