Illuminous

Game review: IlluminousMet het Illuminous videoslot hebben de hardwerkende producenten van Quickspin besloten om het dit keer lekker eenvoudig te houden. Dat betekent dus geen ingewikkelde verhaallijn of boeiende personages, maar niets meer dan een slot met een klassiek thema en design. Dat wil overigens niet zeggen dat het spel er niet mooi uitziet. Integendeel. De edelstenen die voorkomen in het spel fungeren als symbolen op de vijf rollen met 20 winlijnen. En zoals je van edelstenen mag verwachten, zijn die voorzien van allerlei opvallende en felle kleuren. Zet daar de donkere achtergrond tegenaan en je hebt een mooi contrast te pakken. Het effect van de verlichte rollen versterkt dat plaatje. Dat is ook gelijk waar deze game zijn naam aan te danken heeft.

Eenvoudig te begrijpen

Illuminous kan worden omschreven als een eenvoudig spel dat toch over een paar features beschikt die wel degelijk een toelichting verdienen. Quickspin zegt over de productie dat ze bewust hebben gekozen voor een eenvoudige opzet. Wat ons betreft heeft het geresulteerd in een leuk videoslot dat soepel verloopt en lekker kan worden doorgespeeld. De speciale features van de game draaien om de twee verschillende wilds. De bonus wilds kunnen voor de hot reel feature zorgen, terwijl er ook extra wilds in het spel voorkomen, net als verschillende gratis re-spins en een free spins feature.

Twee verschillende wilds

Als je beter inzicht wilt hebben in de beschikbare symbolen, dan klik je op het informatie icoontje. Daarin staat weergegeven dat er een tweetal wild symbolen in de game voorkomen. Dat is in eerste instantie de standaard wild die je kunt herkennen aan de gouden letter W. Het tweede wild symbool is de bonus wild die je kunt herkennen aan een rode bal met opnieuw de letter W. Daar weer onder lees je het woord BONUS. En daar is het allemaal om te doen.

Hot reel re-spins

Want het zijn de bonus wilds die je de grootste prijzen opleveren in het Illuminous videoslot. Slaag je erin om twee van deze symbolen op een willekeurige rol te krijgen? Dan mag je je opmaken voor de hot reel re-spin. Daarbij komen de rollen nog een keer in beweging voor een free re-spin. De twee rollen waarop de bonus wild symbolen stonden, lichten bij deze draai op. De rollen veranderen dan naar de hot reels en daarop komen weer aanvullende wilds te staan. Dat is goed nieuws, want de wild symbolen zijn in staat om andere symbolen te vervangen. Daarnaast gaat het hier om de meest waardevolle prijs die je maar kunt winnen in dit spel. De hot reel re-spin laat de temperaturen dus oplopen tot het kookpunt.