Hidden Valley

Game review: Hidden ValleyTwee backpackers en een sherpa (een van oorsprong Tibetaans volk dat leeft in de bergdalen van Nepal) trekken de bergen in van de Himalaya om daar te zoeken naar een verborgen vallei. Die Hidden Valley luistert naar de naam Shangi-La. De achtergrond van het spel bestaat uit de schilderachtige bergtoppen van de Himalaya en daardoor duurt het niet lang voordat je helemaal in de stemming bent. Dat er 40 winlijnen in het spel voorkomen, doet daar nog eens een schepje bovenop. Je bent immers niet voor niets naar de Himalaya afgereisd. Je bent gekomen om te winnen.

Er zijn 5 rollen in het spel, ontwikkeld door Quickspin, die een wat andere indeling hebben dan normaal. De eerste en de laatste rol beschikken namelijk over drie rijen en de drie middelste rollen zijn weer ingevuld met vier rijen van symbolen. Een keer wat anders, wat ons betreft best prima gedaan.

Aan speciale features geen gebrek in Hidden Valley

Ook aan speciale features heeft dit spel geen enkel gebrek. Zo vind je er meerdere speciale multiplier wilds terug waarmee een winst tot wel 10 keer kan worden vermenigvuldigd. Daarnaast zijn er ook gratis spins waarbij reguliere symbolen kunnen veranderen in extra wilds. Daardoor zal je winkans dus in één klap flink oplopen. Dat komt onder meer omdat die felbegeerde multiplier wilds actief blijven tijdens een gratis spins modus. Je kunt bij dit spel zelf bepalen in hoeverre je de multipliers laat oplopen. Hoe meer er wordt ingezet, hoe hoger de prijzen. Hoe je dat precies doet, lees je hieronder.

Hogere inzet betekent een hogere multiplier

Aan de rechterkant van de rollen zijn 4 boxen zichtbaar waarmee de multiplier bet kan worden ingesteld. Besluit je bijvoorbeeld op met een minimum inzet van 40 eurocent te spelen? Dan bedraagt de multiplier in dat geval nog 1x of 2x. Zet je 60 eurocent in? Dan loopt dit op tot 4x en bij 90 eurocent ligt het alweer tussen de 3x en 6x. Bovenin je beeldscherm kun je precies volgen wat de exacte multiplier van de wildsymbolen is. Omdat de wilds regelmatig op de rollen voorkomen, kan een vermenigvuldiger voor flinke verschillen zorgen.

De gong met het woord BONUS

De gratis spins optie activeer je door 3 bonussymbolen op de rollen te krijgen. Die symbolen herken je vrij eenvoudig. Er is namelijk een gong in het spel waar het woord BONUS op is geschreven. Elke keer dat deze gong tevoorschijn komt maak je kans op het winnen van gratis spins. En daarmee is de gong dus het startsein van heel veel moois. Op naar de verborgen vallei.