Double Dragons

Game review: Double DragonsDouble Dragons geniet wat ons betreft niet van de status die het verdient. Deze gokkast van de Zweedse game ontwikkelaar Yggdrasil biedt namelijk genoeg leuks om wat meer in de schijnwerpers te staan. Zo komen er draken, vermenigvuldigers, mystery wilds en free spins in het spel voor. Ook op visueel vlak is Double Dragons een waar genot om naar te kijken: de graphics bestaan uit allerlei vuurspuwende en vliegende draken en het artwork is eveneens fenomenaal.

Yggdrasil maakt alsmaar mooiere gokkasten en Double Dragons behoort vooralsnog bij hun beste werk tot nu toe. Wat dat betreft blijft Yggdrasil dus punten scoren. Tegelijkertijd staan de slots van Yggdrasil bekend om het feit dat ze nogal onevenwichtig zijn. Of je wint heel veel geld of je bent zo door je inzet heen. Double Dragons zit daar weer tussenin. Dat betekent dat je dus lang kunt doorspelen en ook nog eens een mooie bonus binnen kan slepen.

Hoe werkt Double Dragons?

Het spel beschikt over 25 winlijnen en kent een inzetrange die tussen de 25 eurocent en 125 euro per spin ligt. Daarnaast werkt de game met de zogeheten cascading reels: dat zijn winnende combinaties die verdwijnen en daardoor weer plaatsmaken voor nieuwe symbolen. Zo kunnen er meerdere uitbetalingen in een enkele spin ontstaan. De maximale uitbetaling per spin ligt op 80 duizend munten. Je beschikt over een drietal opties om de bonusfeature te winnen:

  • Double Dragons Feature: deze kleinere bonus sleep je binnen als je vier keer op rij een winnende combinatie laat verschijnen. Lukt dat? Dan verschijnen beide draken op het scherm en laten zij stacked wilds achter op twee van de vijf rollen. Ook daarbij geldt: je kunt dus meerdere winnende combinaties achter elkaar winnen.
  • Dragon Heads: verschijnt het drakenhoofd als symbool? Dan mag je je opmaken voor aanvullende wilds. Zowel de vuurdraak als de waterdraak laat zich met regelmaat zien en leveren extra wilds of een vermenigvuldiger op.
  • Gratis Spins Bonus: van de free spins bonus wordt verwacht dat je die bij elkaar weet te sparen, die kan namelijk niet in één keer vallen. Elke keer dat een dragon head verschijnt, zet je een stap dichterbij de free spins bonus. Je spaart daarbij voor twee free spins bonusrondes.

Gewoonweg plezierig

We kunnen er vrij simpel over zijn. Dit is gewoon een gaaf videoslot waar met alle plezier op gespeeld kan worden. Door het spaarsysteem voor de free spins bonus zul je wel over het nodige geduld moeten beschikken. Gelukkig heb je in de tussentijd met al die voorbijvliegende draken dus genoeg afleiding.