Big Blox

Game review: Big BloxHet verwerken van grote symbolen in videoslots is steeds gebruikelijker en dat is onder andere te zien in spellen zoals King Colossus van Quickspin en Secrets of Atlantis van Net Entertainment. Big Blox is daar een nieuwe toevoeging op en een dergelijke speltitel is daarom ook helemaal op z’n plaats in dit geval. Spellen die over kolossale symbolen beschikken hebben dan ook naam weten te maken met de hoge variantie en de uiteenlopende mogelijkheden om flinke prijzen binnen te slepen. Dat Big Blox van Yggdrasil daarnaast ook de optie biedt om de jackpot te pakken komt wel heel erg gelegen. Want 3888 keer jouw inzet winnen is natuurlijk niet niks.

We moeten wel zeggen dat de visuele stijl van dit spel wat chaotisch kan overkomen. Het is op het eerste gezicht wat druk en onsamenhangend, dus het zal tijdens de eerste rondes wat wennen zijn aan het uiterlijk van de game. Zodra je weet hoe het allemaal werkt, zal het drukke geheel waarschijnlijk niet eens meer zo storend zijn. Want wat zijn de uitbetalingen toch gunstig in deze gokkast.

Hoe werkt Big Blox?

Dit spel van Yggdrasil beschikt niet over vaste winlijnen, maar werkt volgens het 243 ways to win-principe. Dat betekent met een hippe term dat 3 of meer dezelfde symbolen op opeenvolgende rollen van links naar rechts voor een uitbetaling zorgt. Het spel speelt zich af in de jungle waarin symbolen als monsters, kaartsymbolen, klavertjes en wild symbolen de dienst uitmaken. Daarbij moet je vooral letten op de monsters, die zijn namelijk flink wat waard. Ook de wild is altijd welkom, daarmee pak je namelijk grote uitbetalingen. De inzetrange begint bij 25 eurocent tot een maximaal bedrag van 100 euro per spin. Lukt het je om met de maximale inzet de hoogst mogelijke uitbetaling te pakken te krijgen? Dan kun je je opmaken voor maar liefst 388.800 euro aan prijzengeld. Met de minimale inzet ligt dat overigens op 972 euro per draai. Ook prima dus.

Laat je niet afschrikken

Het spel staat dan ook bekend als een hoge risico gokkast waarmee flink gewonnen kan worden. Dat gaat echter wel gepaard met flinke pieken en dalen. Omdat het spel zo druk in elkaar steekt, kan het zomaar zo zijn dat je na een aantal spins al genoeg hebt van dit spel. Toch zul je daar even doorheen moeten bijten. Althans, als je natuurlijk van hoge prijzen houdt. Vooral voor de high roller die accepteert dat een gokkast pieken en dalen kan laten zien is Big Blox een goede keuze. Dit spel pakt het namelijk groots aan. Heel groots.