Big Bad Wolf

Game Review: Big Bad Wolf

Wat opvalt aan Big Bad Wolf is hoe dicht de game bij het origineel van het welbekende sprookje is gebleven. En daar zijn veel spelers dolenthousiast over. Want ook jij kent vast nog wel het verhaal van de grote boze wolf en de drie biggetjes. Game ontwikkelaar Quickspin heeft nu dit alom bekende sprookje als inspiratiebron gebruikt. Het resultaat mag er wezen, want de wolf en de biggetjes vullen de symbolen in van een uiterst vermakelijk spel. De bedoeling van het spel? Dat jij in de huid kruipt van de slechterik, de wolf dus, en de huizen van de arme biggetjes plat blaast. Hoe onschuldig deze beestjes er ook uit mogen zien, deze biggetjes geven zich niet zomaar gewonnen.

Big Bad Wolf is een lust voor het oog

Het design van deze Quickspin game is werkelijk een lust voor het oog. Zo zijn de huizen van de varkentjes op fraaie wijze ontworpen. Wanneer je het spel laadt, zie je al meteen het eerste huisje van stro waarin één van de biggetjes is gehuisvest. Wanneer het jou, als grote boze wolf, lukt om deze omver te blazen dan mag je doorlopen naar het houten huis. Gaat dat huis eveneens plat, dan mag je je opmaken voor het stenen huis. De graphics zien er zo strak uit dat het zowaar lijkt alsof je naar een Pixar animatiefilm kijkt. De symbolen bestaan in het spel uit paarse, groene en blauwe biggen, een gemene wolf, een bijenkorf en een knuffelvarkentje. Verder vind je ook standaardsymbolen in het spel terug, zoals de 10 tot en met de aas. Over de audio zijn de meningen wat verdeeld. Oordeel dus zelf maar.

Hoe werkt het?

Dit spel is voorzien van vijf rollen, drie rijen en 25 winlijnen. Aangezien er geen ingewikkelde functies zijn, spreekt het voor de rest helemaal voor zich. Je speelt het spel met 25 winlijnen en kunt op een makkelijke manier de hoogte van de inzet bepalen. De minimuminzet bedraagt 25 cent en maximaal ligt dat weer op 100 euro. Als je eenmaal de hoogte van je inzet hebt bepaalt, kun je beginnen met spelen. Daarbij kun je ook kiezen voor de autoplay functie. Alle winnende combinaties waaien weg, waardoor er ruimte ontstaat voor nieuwe symbolen. Je ziet daarbij de zogeheten swooping reels feature verschijnen, waarmee je weer flinke geldprijzen kunt winnen. En dat zorgt natuurlijk voor blije gezichten. Je zou voor even vergeten dat je in de huid bent gekropen van een grote boze wolf.