Aliens

Netent game review: AliensDat Aliens van de hand komt van Zweedse ontwikkelaar NetEnt belooft natuurlijk veel goeds. En ook in dit geval gaat het om een spel dat meer dan is dan een slot. Het begint allemaal met een spannende video en wanneer je eenmaal bezig bent met spelen, zal meteen opvallen dat er boven in het beeld een meter aanwezig is. Deze kan jou weer naar de spannende bonusronde brengen waarin je de buitenaardse wezens moet verslaan om de aantrekkelijke prijzen binnen te slepen. Aliens is opgedeeld in een drietal fases: The Search, The Encounter en The Hive. Maar hey, laat je vooral niet onder druk zetten.

Hoe werkt Aliens?

In eerste instantie lijkt het nog op een alledaagse gokkast. Zo zijn er drie rijen en vijf wielen, weinig opvallend verder. Maar wanneer het je lukt om een mooie winst op de winlijnen te toveren, dan zal je merken dat de winnende symbolen richting de meter bovenin het beeld zullen bewegen. Dat gaat eigenlijk op voor alle symbolen, behalve het wild symbool dan. Per draai verdwijnt er een symbool uit de meter, maar zodra de meter vol is, ga je naar de bonusronde. Daar is het uiteraard de bedoeling dat je zo ver mogelijk komt.

En het bonusspel?

Het bonusspel is compleet anders dan alle andere bonusspellen die je hebt gespeeld. Je moet namelijk de buitenaardse wezens afschieten om in de buurt van de koningin te komen. Daarvoor krijg je twee patronen. Voor elk wezen dat je afschiet, krijg je een draai. Daarmee kun je weer patronen winnen. Als je dat lukt, dan kun je weer dichterbij komen. Elk buitenaards wezen dat jij verslaat, geeft je een draai met de winnende symbolen op de winlijnen. Dat zal weer de andere symbolen bepalen, wat er weer voor zorgt dat de winsten kunnen oplopen.

De winlijnen en de symbolen

De 15 winlijnen in het spel staan vol met symbolen die alles te maken hebben met Aliens. Aangezien het een gokkast is met 3D symbolen, ligt de spanning hier meteen ook een heel stuk hoger. Dat de geluiden tekeer gaan als je winst maakt, zorgt er eveneens voor dat je altijd de aandacht erbij houdt. De wild verdient ook wat aanvullende uitleg. Het wild symbool kan namelijk alle winnende combinaties afmaken op de winlijnen. Wanneer je erin slaagt om een winst te behalen met een wild symbool, komen alle symbolen bovenin de meter te staan. Het wild symbool komt zelf echter nooit in deze meter te staan. Dat neemt niet weg dat het je niets oplevert. Integendeel, deze aliens kunnen soms best vrijgevig zijn.