Alchymedes

Game review: AlchymedesJe moet de naam Alchymedes waarschijnlijk wel een paar keer herhalen, maar zodra dat onder de knie is kun je je opmaken voor een spel dat voor een hele hoop mysterie staat. Dat is onder meer te merken aan de geheimzinnige achtergrondmuziek. Als speler begeef je je diep in het bos waar een heleboel glazen flesjes op jouw komst wachten. Die flessen vind je in een klein, afgelegen huisje waar de deuren alvast wagenwijd open voor je staan. Wat je daar moet doen? De juiste flessen zien te vullen. Dat doe je weer door de goede combinaties op de rollen tevoorschijn te toveren. De bedoeling daarna is vrij simpel; voltooi alle levels om de prijzen binnen te slepen. Jij mag vandaag de drankjes maken. 

Heel geheimzinnig

Het mag best gezegd worden: deze game van Yggdrasil ziet er gewoon heel gaaf uit. Dat komt met name door de originaliteit, want we zien niet elke dag een spel dat over dit thema beschikt. De game is dan ook geïnspireerd door de alchemie die in dit geval wordt bedreven ergens in een kleine hut. Tijdens het spel komen voortdurend flesjes voorbij. Die duiken aan beide kanten van het scherm op. Samen met de wat mysterieuze muziek heb je dus een gaaf spel te pakken. Om het dan nog niet eens te hebben over de prijswinnaar die al na twee dagen na het uitkomen van dit spel viel. Wat de speler won? Zo’n 23 duizend euro. Om de prijzen binnen te slepen moet je wel alle levels uit zien te spelen. Dat doe je door de achtergrond van de symbolen om te vormen naar de gouden kleur. Gelukkig is dat niet eens zo heel erg moeilijk. Als dat eenmaal zo ver is, dan mag je je opmaken voor de volgende level.

Hoe ziet Alchymedes eruit?

De opzet van het speelscherm zit opvallend in elkaar. Die beschikt namelijk over een twintigtal symbolen met een viertal vakken. Met de symbolen moeten dus de winnende combinaties worden binnengesleept. Tijdens het spel zal opvallen hoe de vakken een soort van gele kleur krijgen. Dit is natuurlijk onderdeel van het razend belangrijke experiment dat je als wijze tovenaar aan het uitvoeren bent. Als alle vakken geel zijn dan wordt het hele slot op de kop gegooid, met opnieuw een heleboel spanning. Maak je borst dus nat voor een onvergetelijke reis naar een spannend bos. Bij Alchymedes moet jij het allemaal klaar zien te spelen in de huid van de tovenaar. Met wat hulp van die rare toverdrankjes dus.