Elements: The Awakening

Elements: The Awakening

De titel van dit videoslot van spelontwikkelaar Netent schept hoge verwachtingen. Je zult zelf ervaren dat je verwachtingen ruimschoots overtroffen worden. De special effects zijn adembenemend, net als de prachtige soundtrack. Alles doet vermoeden dat je in de nieuwste sciencefictionfilm bent beland. Je zou haast vergeten om te spelen. Elements: The Awakening is gebaseerd op de 4 elementen water, hout, vuur en aarde. Het beschikt zelfs over diverse bonus extra’s, namelijk de Avalance feature, Free Fall Storm mode, Wilds en de Storm wilds.

Elements: The Awakening

Spelregels

Elements: The AwakeningFree Elements is een 5×3 videoslot en heeft 20 vaste winlijnen. Meespelen kan uiteraard gratis. Je kunt dan gelijk beginnen met het spinnen de rollen, onbeperkt. Speel je liever betaald? Dan kan dat al vanaf 0,20 eurocent per ronde. Selecteer de level waarin je wilt spelen en vervolgens de muntwaarde. Wil je gelijk met een maximale inzet spelen? Dan selecteer je ‘max bet’ en speel je mee voor 100 euro per spin. Je kunt handmatig na elke ronde de spinbutton opnieuw aanklikken, maar het is ook een optie om een bepaald aantal rondes in de autoplay te spelen. Dat kan vanaf 10 spins tot wel 1000 spins ineens. Tussentijds stoppen is altijd mogelijk. Je kunt via de geavanceerde instellingen ook zelf aangeven wanneer je wilt dat de autoplay stopt. Nu is het tijd om te spelen.

Avalanche feature

Elements: The AwakeningIn plaats van ronddraaiende rollen, bestaat dit videoslot uit vallende symbolen (de Free Fall modus). Met dat je een spin geeft aan de rollen, vallen de symbolen van boven naar beneden op hun plek. Mocht je een winlijn maken, dan ontploffen de symbolen in de winlijn (uitgezonder de Wild) en komen daar direct nieuwe symbolen voor in de plaats. Hiermee kun je direct nogmaals nieuwe winlijnen vormen, zonder dat je daar weer geld voor in hoeft te zetten. Je kunt dus meerdere malen achtereen winlijnen vormen zonder dat het je ook maar iets kost. De Wilds zijn er om andere symbolen te kunnen vervangen en zo een winlijn te vormen. Deze verschijnt in het basisspel op alle rollen, behalve op rol 1.

Avalanche meter en Energy meter

Elements: The AwakeningMet het maken achtereenvolgende winlijnen wordt de Avalanche meter aangevuld. Na elke winlijn wordt er een bepaald element geactiveerd. De Energy meter laat zien welk element dat is. Deze meter is verdeeld in 4 vakken, 1 voor elk van de elementen. Hiermee is ook de Free Falls feature te activeren. Je ontvangt dan 10 gratis spins. Elke modus heeft zijn eigen specifieke Free Falls Storm Wilds, welke ook weer onderverdeeld zijn in verschillende soorten.

Free Falls Storm modus

Elements: The AwakeningTijdens de Free Falls feature worden er andere Wilds actief, namelijk de Fire Storm Wilds, Air Storm Wilds, Earth Storm Wilds en de Water Storm Wilds. De soort Wild is afhankelijk van het element dat bepaald is door de Energy meter. Ook tijdens deze feature vervangen de Wilds standaard symbolen. De Fire Storm Wilds komen alleen voor op de rollen 2, 3 en 4 en veranderen diverse symbolen in nog meer Wilds. Op deze wijze kunnen er dan ook Wilds gecreëerd worden op de rollen 1 en 5. Air Storm Wilds verschijnen altijd per paar op de rollen, waar ze gedurende de hele feature blijven plakken. Earth Storm Wilds komen alleen voor op de rollen 2, 3 en 4 en vervangen ook hier andere symbolen. Deze Wilds zijn Sticky Wilds en veranderen alleen van positie zodra er 1 of meerdere winlijnen worden gevormd. Water Storm Wilds komen ook alleen voor op de rollen 2, 3 n 4 en zijn Expanding Wilds. Ze bedekken de rollen verticaal. Ook hier veranderen ze andere symbolen in zichzelf.