Top-5 misdaadspellen: ga mee naar de onderwereld

Top 5 misdaad spellen

Niet iedereen wil ermee in aanraking komen: de misdaad. Toch lijkt het ons een goed idee om je een keertje mee te sleuren, en de reden daarvoor is eenvoudig: misdaad loont in dit geval. Misschien zijn we hiermee niet helemaal het goede voorbeeld, maar we stellen je alvast gerust: je kunt gewoon weer terug naar de normale wereld. We hebben na onze top-5 slots met een avontuur-thema, namelijk een top-5 voor je van misdaadspellen.

Het blijft dus allemaal fictief, mocht je je al zorgen hebben gemaakt. Toch is het wel degelijk waar dat de misdaad wat in het laatje kan brengen. Althans in de top-5 die we voor je hebben samengesteld. Je mag daarin mee naar de onderwereld in Chicago, maar ziet ook met je eigen ogen hoe een plaats delict eruitziet. Durf je het aan? We willen er namelijk geen watjes bij.

5. Moonshine Riches (NetEnt)

In de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw vond in de Verenigde Staten de zogeheten drooglegging (de Prohibition) plaats. In deze jaren werd een poging gedaan om de productie en verkoop van alcohol compleet te verbieden. Het doel? Om het alcoholgebruik uit de VS te bannen. Of dat gelukt is? Niet helemaal. Toch leverde het wel een spannende tijd op, en dat bleek onder meer toen de zogeheten moonshine op de zwarte markt werd gebracht. Dat was illegale whisky die werd verkocht en genuttigd door zware gangsters. Deze gangsters, net als hun liefjes, zijn de belangrijkste symbolen dit videoslot van NetEnt met 9 winlijnen en 5 rollen. Het is weliswaar niet NetEnt’s mooiste productie, maar wat is het spannend.

4. Reel Heist (Red Tiger Gaming)

Voor de boeven onder ons die dachten ongezien weg te kunnen komen, hebben we slecht nieuws. In Red Tiger’s Reel Heist staat namelijk een politieagent op je te wachten die geen moment met zich laat sollen. Dat uit zich in een wilde achtervolging, die gelukkig ook wel iets humoristisch heeft. En eigenlijk gun je het de agent ook wel dat hij de boeven te pakken krijgt, want dat betekent meteen dat er een mooie prijs op je staat te wachten. Dat de achtergrondmuziek wordt ingevuld door gierende sirenes zorgt ervoor dat je geen moment raakt afgeleid. Ook de visuals en aanvullende features kloppen. Het enige wat we missen zijn de scatters. Maar misschien worden we dan net iets te inhalig.

3. Kings of Chicago (NetEnt)

Dit is nou eindelijk weer zo’n spel dat we niet zo vaak tegenkomen. Kings of Chicago komt van de hand van NetEnt, en dat betekent in dit geval dat er voor een soort van mix is gezorgd tussen een videopokergame en een normaal videoslot. Zo zie je onder meer hoe de standaard symbolen uit een kaartendek in het spel voorkomen. Daarbij moet worden gegokt op winnende combinaties uit het pokerspel, die aan de zijkant van de winlijnen te vinden zijn. Al met al is het toch vrij innoverend van NetEnt, en dat doet ons als doorgewinterde liefhebber van casinospellen natuurlijk goed. Dat het spel ook is gekoppeld aan een maffia-achtig thema zorgt ervoor dat deze productie wel blijft hangen. Op naar Chicago!

2. The Codfather (NextGen Gaming)

We kennen allemaal de legendarische filmreeks van The Godfather en bij The Codfather hebben we natuurlijk een geinige verbastering te pakken. De filmklassieker uit de jaren ‘70 heeft wel vaker als inspiratie gegolden voor videoslots, maar The Codfather van NextGen is wat ons betreft één van de leukere producties. Dat komt onder meer door de bijpassende achtergrondmuziek en de aantrekkelijke bonusgame. Zo zitten er onder meer allerlei gratis spins in dit videoslot. Het maffia-gehalte zie je vooral op het moment dat je zelf de grote baas moet uitkiezen om de winsten te bepalen. Dan wordt het ineens wel heel erg menens.

1. Crime Scene (NetEnt)

Bij NetEnt’s Crime Scene sta je aan de andere kant van de lijn, namelijk aan de kant van de rechercheurs. Hoewel deze productie al een tijdje meegaat, blijft het wat ons betreft wel één van NetEnt’s spellen die het meeste indruk heeft weten te maken. Sterker nog, anno 2019 gaat het videoslot nog altijd goed mee en dat is opmerkelijk. Visueel valt het allemaal in het niet als we het vergelijken met de moderne videoslots, maar wat is er een aandacht besteed aan de afwerking van het spel. Je mag mee naar de plaats delict en daar liggen een pistool, vreemde koffers en bebloede voetafdrukken voor je klaar. Durf jij het aan? Dit spel levert namelijk heel erg veel op en het grote voordeel is dat je ditmaal bij de ‘good guys’ hoort.