Wat zijn videoslots?

Wat zijn videoslots?Als je de afgelopen tientallen jaren regelmatig naar een casino bent geweest, heb je waarschijnlijk wel gemerkt dat er aardig wat veranderd is qua speelautomaten. Afgezien van de traditionele fruitautomaten zijn er ontzettend veel andere soorten videoslots en het aanbod groeit nog steeds enorm. Hier volgt een uitleg over het verschil tussen deze nieuwe slots met vijf rollen en de oorspronkelijke eenarmige bandiet met slechts drie rollen.

 

Wat zijn videoslots?

Over het algemeen wordt een speelautomaat een videoslot genoemd wanneer de rollen op een computer scherm weergegeven worden, in plaats van dat er echte rollen in de machine ronddraaien. Videoslots hebben doorgaans vijf rollen, tussen de vijf en vijftig betaallijnen en kunnen een extra spel bevatten, zoals een bonusspel of free spins.

Verschillen tussen videoslots en normale slots

  • Videoslots bieden meestal lagere muntwaardes aan
  • Videoslots hebben meer winnende combinaties
  • Dankzij het gebruik van scatter symbolen kun je op videoslots ook winnen zonder dat symbolen op een betaallijn voorkomen
  • Je kunt bij videoslots meer dan 1 munt per betaallijn inzetten

 

De voordelen van videoslots

De belangrijkste ontwikkeling bij videoslots is waarschijnlijk het gebruik van lagere muntwaardes. Omdat fysieke fruitkasten altijd gespeeld worden met echte munten is het niet mogelijk met minder dan een cent te spelen – en zelfs dat is al zeldzaam. Dankzij de lagere muntwaarde bij videoslots kunnen spelers veel langer doorspelen.

Een tweede aspect wat zeker heeft bijgedragen aan de populariteit van videoslots, is dat je vergeleken bij een spel met slechts drie rollen en een enkele betaallijn veel vaker iets wint. Door de extra rollen en meerdere winnende combinaties levert een videoslot regelmatig winst op. Dit maakt het spel veel spannender en geeft de speler de indruk dat de kans op een grote prijs ook veel hoger is.

De bonusspellen dragen ook bij aan extra spelplezier. Bij fruitmachines wordt creativiteit beperkt door de gebruikte mechaniek; bij videoslots zijn er ontelbare mogelijkheden voor grappige of spannende extra kansen om buiten het basisspel iets te winnen. Dankzij de ontwikkelingen in computer software en hardware zijn er fantastische, geanimeerde effecten en andere leuke extraatjes.

 

De nadelen van slots

Een van de belangrijkste ontwikkelingen in videoslots kan als een nadeel worden gezien: omdat je meer dan één munt per betaallijn in kunt zetten, kan zelfs de inzet op een slot met een lage muntwaarde al snel oplopen. Het is meestal niet noodzakelijk dat je meer dan een munt per betaallijn inzet, dus doe dit alleen als je budget dit aan kan.

Je wordt altijd aangeraden om alle betaallijnen te activeren om teleurstelling te voorkomen. Stel je voor dat je de hoogst mogelijke jackpot combinatie draait op een niet-geactiveerde betaallijn! Zorg ervoor dat je voor het spelen precies weet wat de voorwaarden van het spel zijn en waar je op inzet.

 

Is het beter om videoslots te spelen?

Je zou kunnen denken dat de kans om te winnen op een slot met vijf rollen minder is dan op een slot met drie rollen. Het aantal rollen heeft echter geen enkele invloed op het uitbetalingspercentage of de winkans. Een slot met drie rollen en een uitbetaling van 98% zal je op de lange termijn exact dezelfde winst opleveren als een slot met vijf rollen en een uitbetaling van 98%.

Als je zoveel mogelijk spel uit je inzet wilt halen, dan ben je bij videoslots beter af. Omdat deze een hogere winst frequentie hebben zal je, zelfs met een lage inzet, langer door kunnen blijven spelen. Het is niet gegarandeerd dat je grote winst haalt, maar je zult wel geregeld kleine winsten maken.

Uiteindelijk is het een persoonlijke keuze of je liever slots of fruitmachines speelt. Het doel van het spelen is om er plezier aan te beleven, Wanneer je een slot hebt gevonden dat je leuk vindt – of het nu een videoslot is of niet – dan is dat dus voor jou een goede keuze.