Verschillende soorten inzetten bij roulette

Verschillende soorten inzetten bij rouletteDe soort inzet die je aan de roulette tafel doet, bepaalt in grote mate hoeveel kans op winst je maakt. Er zijn namelijk verschillende soorten inzetten waarmee je op een enkel nummer of op een combinatie van nummers in kunt zetten. De uitbetaling van elke inzet soort is gerelateerd aan het aantal en de distributie van deze nummers.

 

Inside bets bij roulette

De uitbetaling voor inzetten aan de binnenkant van het speelveld is hoog, maar de kans dat je wint met dit soort inzetten is relatief laag. Je zet namelijk op een klein aantal nummers in.

6 nummers (5:1)

Bij een inside bet kun je maximaal op 6 nummers inzetten De inzet wordt geplaatst op het kruispunt van twee rijen van drie nummers. Deze inzet wordt ook wel Double Street of Transversale simple genoemd.

5 nummers (6:1)

Deze inzet is alleen mogelijk bij Amerikaans Roulette en wordt over het algemeen als de slechtst mogelijk inzet beschouwd. Het huisvoordeel is namelijk 7.89%, wat hoger is dan het standaard huisvoordeel van 5.26% bij Amerikaans Roulette. De inzet wordt geplaatst op de kruising van de 0 en 00, en de rij met nummers 1, 2 en 3. De inzet op 5 nummers staat ook bekend als Basket Bet.

4 nummers (8:1)

Doe je een inzet op de kruising van 4 nummers dan is dit een Carré of een Corner. De kans dat de bal op een van de 4 nummers valt is niet zo groot, maar daar staat wel een uitbetaling van 8 keer je inzet tegenover.

3 nummers (11:1)

Een Street Bet of Line Bet is een inzet op een straatje van 3 naast elkaar gelegen nummers.  In het Frans heet dit een Transversale. De inzet wordt geplaatst aan de buitenkant van het eerste of het laatste nummer. Je kunt ook op de 0 (en bij Amerikaans Roulette de 00) bij deze inzet betrekken, in dat geval wordt de inzet op het kruispunt van de drie nummers geplaatst

2 nummers (17:1)

Met een Split, oftewel een Cheval, kun je op twee getallen inzetten die horizontaal of verticaal naast elkaar liggen. Omdat de kans dat een van deze getallen gedraaid wordt niet zo groot is, krijg er relatief veel voor uitbetaald.

1 nummer (35:1)

Zet je op een enkel nummer in, door het fiche of geld binnen in het vakje van één nummer te plaatsen, dan is dit een Plein of Straight. Deze inzet heeft met 35 keer je inzet de hoogste uitbetaling van het roulette spel.

 

Outside bets

Bij outside bets, die zich bevinden aan de buitenkant van het speelveld, maak je meer kans op winst maar de uitbetaling is aanzienlijk lager dan voor inside bets. De inzetten worden geplaatst in speciale vakken die met behulp van afbeeldingen of de naam het soort inzet aangeven.

Inzetten met uitbetaling van twee keer de inzet

Er zijn twee soorten inzetten waarbij je bij winst tweemaal je winst uitbetaald krijgt:

Dozijn (2:1)

Zoals de naam al aangeeft, zet je hierbij in op 12 nummers. Dit kunnen de 12 hoge nummer zijn (1-12, Premiere douzaine), de 12 middelhoge nummers (13-24, Moyenne douzaine) of de 12 lage nummers (25-36, Dernière douzaine).

Kolom (2:1)

Bij inzet op een kolom zet je ook op 12 nummers in, maar deze zijn niet opeenvolgend. Je kiest namelijk een kolom die van boven naar beneden op het binnen speelveld ligt. De vakjes hiervoor worden aangeduid met de tekst ‘2 to 1’.

Gelijk geld inzetten

De volgende inzetten bestaan uit de helft van het totaal aantal nummers, exclusief de 0 en 00. De kans op winst is daarom ongeveer 50%, waardoor de uitbetaling vastgesteld is op één maal je inzet.

Rood/Zwart (1:1)

Deze inzet is wel duidelijk: je kiest óf alle zwarte nummers óf alle rode nummers. De vakjes voor deze inzet bestaat meestal eenvoudigweg uit een rood vak en een zwart vak, soms voorzien van de aanduidingen ‘red’ en ‘black’.

Even/Oneven (1:1)

Ook hier spreekt de inzet voor zich: je zet in op alle even óf oneven nummers. Hiervoor worden de Engelse woorden ‘odd’ en ‘even’, of de Franse woorden ‘pair’ en ‘impair’ gebruikt.

Laag/Hoog (1:1)

Tot slot kun je kiezen om in te zetten op de 18 laagste nummers of de 18 hoogste nummers. Bij een Frans speelveld worden deze respectievelijk ‘manque’ en ‘passe’ genoemd. Deze twee inzetten kunnen ook aangegeven worden met ‘1 to 18’ en ’19 to 36’.