Top 5 slots met sport als thema

Top 5 slots met sport als themaBehalve weddenschappen afsluiten op sport evenementen, is er nog een manier waarop je op sport een gokje kunt wagen. Dat is door het spelen op slots die een sport als thema hebben. Hier vind je free spins, bonus rondes en grote jackpots die je niet bij de bookmakers aantreft.

 

1. Champion of the track

Duik in de enerverende wereld van het paardenrennen met dit videoslot met 30 betaallijnen van spelgigant NetEnt. Rondom de 5 rollen ligt een ovale renbaan waar je de voortgang van je carrière in de rensport kunt zien. Je wint een volgende stap in je carrière tijdens de free spins trainingsbaan en het bonusspel ‘Een dagje uit naar het paardenrennen’. Het hoogtepunt – en eindpunt – van je loopbaan is het winnen van de Kampioensbeker, waar je exacte winst afhangt van je inzet.

In het basisspel worden de symbolen weergegeven door 4 jockeys, laagbetalend, en een verrekijker, een stopwatch, een hoefijzer en een blauw lint die hoogbetalend zijn. De free spins ronde met de trainingsbaan en 10 gratis free spins wordt geactiveerd door drie scatter symbolen te draaien. De scatter is een echte winnaar: een bruin paard met een geel masker en een lauwerkrans. Op de trainingsbaan zorgen deze scatters ervoor dat je een paard inhaalt; na het inhalen van 5 paarden win je opnieuw 10 free spins.

2. Football: Champions Cup

Dit slot werd door NetEnt in 2016 net voor het EK voetbal op de markt gebracht. Je kunt kiezen met welk land je wilt spelen, alleen is Nederlands helaas geen optie omdat het zich niet kwalificeerde voor dit kampioenschap.

Tijdens het spel komen bekende voetbal symbolen voorbij zoals het fluitje van de scheidsrechter, een voetbalschoen, en handschoenen van de keeper. Er zijn normale wilds, scorende wilds (die alleen in de free spins ronde gedraaid kunnen worden en die doelpunten scoren) en bedekkende wilds (die normale symbolen in wilds veranderen).

Het hoogtepunt van het spel is de strafschoppen ronde waarbij doelpunten de vermenigvuldigwaarde doen toenemen. In combinatie met een RTP van 96.82% en een maximum vermenigvuldiger van x500 in de free spins bonus ronde is dit een slot wat je als voetballiefhebber zeker een keer moet proberen.

3. Bicicleta

Een ander slot dat het EK voetbal 2016 als thema heeft, is het Yggdrasil slot Bicicleta. De naam is enigszins verwarrend, want het heeft niks te maken met fietsen, maar het is vernoemd naar de ‘bicycle kick’ (in Nederland beter bekend als de omhaal), die door voetbalsterren als Pele en Zlatan Ibrahimovic beroemd gemaakt is.

Het speelveld van 5 bij 4 bevindt zich in een voetbalstadion, en de toeschouwers juichen je elke draai luidruchtig toe. De symbolen doen enigszins komisch aan, want deze bestaan uit voetballers met interessante kapsels. De speciale functies zijn vrij standaard: wilds, een free spins ronde en een kampioensbeker waar je extra munten en free spins mee kunt winnen. De grootste winst kun je halen door in de free spins mode met de bicicleta kick doelpunten te scoren.

4. Fisticuffs

Bij het kleurrijke videoslot Fisticuffs spelen een magere en een dikke bokser tegen elkaar in een bokswedstrijd. De symbolen die tussen de twee boksers in staan veranderen tijdens het spel in wilds, die op hun beurt opgestapelde wilds kunnen veroorzaken.

De 10 betaallijnen zijn geldig in beide richtingen, wat betekent dat een paar wilds aardig wat winst op kan leveren. Vooral tijdens de re-spins van de boks functie, die geactiveerd wordt wanneer een diagonale wild en een rechte wild naast elkaar op de rollen verschijnen, kun je hiermee flink je profijt doen.

5. Shoot

Tot slot opnieuw een voetbal slot: Shoot van de bekende leverancier Microgaming. Shoot is gebaseerd op de ruilkaarten die in de jaren tachtig en negentig op elk schoolplein te vinden waren. De nostalgische speler zal kippenvel krijgen van de afbeeldingen met favoriete spelers zoals Cruyff, Beckenbauer en Maradona en de authentieke geluidseffecten.

De belangrijkste bonus functie is de Trade’em functie waar je 4 cash prijzen wint door uit 12 kaarten te kiezen. In dit bonusspel kun je een van de volgende twee bonus functies activeren: de magazine bonus functie met meer cash prijzen of de free spins ronde waar je maximaal 35 free spins kunt krijgen en winst x2 vermenigvuldigd kan worden.