Mee naar het mysterie: top-5 Egypte-videoslots

top 5 Egypte videoslots

Je hoeft geen doorgewinterde online gokker te zijn om te weten dat er heel veel videoslots zijn die zich afspelen in Egypte. Sterker nog: zo’n beetje elke spelmaker heeft wel één of meerdere producties in huis met een Egypte-gerelateerd spelthema. Of dat origineel is? Allesbehalve. Maar dat neemt niet weg dat het gewoonweg heel erg vermakelijk is. Een goed Egypte-videoslot is immers nog altijd van meerwaarde.

Want wie van mysterie houdt, zit in Egypte natuurlijk wel goed. Piramides, farao’s, sfinxen en scarabeeën: ze komen in de meeste Egypte-slots voor en dat zal de gemiddelde gokker wel aanspreken. Reden genoeg om met een top-5 te komen van Egypte-videoslots.

5. Ancient Egypt Classic (Pragmatic Play)

Niet iedereen kent Pragmatic Play en dat betreuren we ten zeerste. Want deze spelmaker is hartstikke goed bezig. Ancient Egypt Classic is een goed voorbeeld van wat ze in huis hebben en dat betekent in dit geval dat je uiteraard naar Egypte afreist. Wat je er nog meer voor terugkrijgt zijn onder meer strakke visuals en een lage volatiliteit. En het mooie is dat er ook nog een leuke bonusronde voor je staat te wachten, waarin je maar liefst 5000 keer je inzet kunt winnen. Neemt niet weg dat we het spel ook erg prettig vinden door de graphics. Het oog wil namelijk ook wat en dat hebben ze bij Pragmatic Play inmiddels wel door.

4.  Coins of Egypt (NetEnt)

Ze proberen natuurlijk allemaal het oude Egypte weer tot leven te brengen, maar spelmaker NetEnt slaagt daar toch met dit gratis casinospelletje heel behoorlijk in. In Coins of Egypt word je meegenomen op een geweldig avontuur waarbij — hoe kan het ook anders — een hele berg met gouden munten centraal staat. Met deze game richt de Zweedse spelmaker zich op de avonturiers onder ons en dat betekent dat je wel dapper moet zijn om de reis te willen maken. Het kan namelijk best onheilspellend worden in het oude Egypte. De symbolen zorgen ervoor dat het wel heel erg realistisch wordt. Tel daar de wilds, scatters, de pharaoh coins win-feature en een hele collectie aan schatkisten bij op en je hebt wel weer alle benodigde ingrediënten voor een vermakelijk videoslot.

3. Treasures of Tombs (Playson)

Alleen al de eerste blik op Treasures of Tomb van Playson laat niets meer aan de verbeelding over. En dat geldt ook voor de rest van het spelverloop. Hoewel Treasures of Tomb niets anders is dan een kopie van Book of Ra (helaas niet meer te spelen in Nederland) is het wel meteen heel erg vermakelijk. Playson is één van de vele providers die het niet kon laten om er een eigen variant van te maken. Wat dat betekent? Uiteraard, dat je je koffers mag pakken voor Egypte, en dat kan je in het meest gunstige geval maar liefst 5000 keer je inzet opleveren. En dat zijn wat ons betreft vijfduizend geldige redenen om deze game in onze top-5 te zetten. Bovendien draait het in dit spel om een mooie blondine, die toch op menig speler een verpletterende indruk zal maken. En voor de highrollers onder ons: de maximale inzet is 45 euro per spin en daarmee kun je maar liefst 225 duizend euro winnen.

2. Legacy of Egypt (Yggdrasil)

Hoewel we het wel over het oude Egypte hebben, is dit videoslot van Yggdrasil ook heel erg modern en dat bevalt ons wel. Zo ziet de intro er flitsend uit en de strakke graphics zorgen ervoor dat het aan kwaliteit in elk geval niet ontbreekt. Wat betreft de bonusfeatures valt er ook genoeg te melden. Zo is er een gave respins-feature die ervoor zorgt dat je verschillende extra spins kunt doen zonder dat daarbij een extra inzet hoeft te worden gedaan. Daarnaast kun je ook nog eens allerlei extra symbolen activeren die je nog meer geld opleveren. En als klap op de vuurpijl kun je ook nog eens extra levens en vermenigvuldigers sparen. Zo wordt het wel heel eenvoudig om een mooie winst te maken met dit gratis videoslot.

1. Book of Dead (Play ‘n Go)

Natuurlijk ken je Play ‘n Go en de kans is groot dat je ook dit specifieke videoslot al kent. Want wat is ‘ie populair! Met de 5 rollen en de Egyptische tempel op de achtergrond weet je al meteen waar je aan begint als je het Book of Dead openslaat. De game wordt inmiddels al beschouwd als een ware klassieker en dat heeft alles te maken met de mooie opzet en de soepele rollen. Dat gecombineerd met de Egyptische tombe zorgt voor dat stukje mysterie waar je dit soort spellen voor speelt. Wel is deze game een voorbeeld van een productie die een oud recept in een nieuw jasje steekt. Of het daarmee verrassend is? Nee. Maar oh wat is het flitsend. En zo af en toe is oud en vertrouwd ook wel heel erg lekker.