Big Time Gaming overgenomen door Evolution voor € 450 miljoen

Big Time Gaming overgenomen door Evolution

Er heeft een verschuiving plaatsgevonden in het land van gokkastontwikkelaars, want Big Time Gaming is overgenomen door Evolution.

Met de overname van de ontwikkelaar uit Australië is een bedrag van maar liefst € 450 miljoen gemoeid.

Dit pakt vooral voor de aandeelhouders van Big Time Gaming goed uit, gezien die een bedrag van € 220 miljoen kunnen bijschrijven. In dit casino nieuwsbericht van deze week lees je er meer over.

De nummer één ontwikkelaar

Evolution Gaming is als ontwikkelaar van online gokkasten een grote speler en zij hebben de ambitie om de nummer één te worden in dit vakgebied.

Dit kan door zelf te blijven groeien en ontwikkelen, maar wat het proces uiteraard versnelt is het aankopen van andere ontwikkelaars.

Met Big Time Gaming haalt Evolution Gaming een belangrijke speler binnen, wat ook wel gereflecteerd wordt door het enorme aankoopbedrag dat met de deal gemoeid is.

Dat is niet de enige aankoop, want begin december 2020 werd NetEnt ook door Evolution Gaming overgenomen, waardoor het portfolio en het aantal studio’s rap groeit.

Dit alles om hun ambitie na te streven om de absolute nummer één te worden. Met de aankoop van Big Time Gaming haalt Evolution Gaming een gezond bedrijf binnenboord.

Zo werd er in 2020 een omzet van € 33 miljoen gedraaid, onder de streep betekende dit een nettowinst van maar liefst € 29 miljoen.

Bekende gokkasten

Big Time Gaming heeft in de afgelopen jaren flink naam voor zichzelf gemaakt. Zo zijn ze verantwoordelijk voor zeer populaire gokkasten die wereldwijd veel gespeeld worden.

Om er een paar te noemen: Monopoly Megaways, Extra Chilli, Bonanza, en meer. Deze kasten bieden kwaliteit, een hoge RTP en veel speelplezier.

Nu de krachten gebundeld zijn met Evolution Gaming, is de verwachting dat er nog veel meer mooie kasten gecreëerd zullen worden.

Het is nog niet bekend waar de partijen hun focus nu op zullen leggen en of ze afwijken van eerdere eigen visies. Als bedrijf kent het ook een andere locatie.

Veel ontwikkelaars van online gokkasten zijn in Europa te vinden en dan vooral op Malta, Cyprus of in Zweden. Het bedrijf is van oorsprong echter Australisch en het hoofdkantoor bevindt zich nog altijd, dus sinds de oprichting in 2011, in Sydney.

De veronderstelling is dat Big Time Gaming in Sydney gevestigd blijft en door zal werken aan nieuwe gokkasten, onder beheer van Evolution Gaming die de nieuwe eigenaar van de bekende ontwikkelaar is.

Vanzelfsprekend zal Big Time Gaming ook bij nieuwe ontwikkelingen de kwaliteit hoog houden, gezien hun portfolio voornamelijk uit kwaliteit bestaat en dat maakt het eens te meer een aanwinst voor Evolution Gaming.