BankGiro Loterij en de VriendenLoterij gaan samen verder

VriendenLoterij en BankGiro loterij zijn samengegaan

In Nederland zijn diverse loterij-instanties en ongeacht of je weleens hebt meegespeeld, de namen BankGiro Loterij en VriendenLoterij zullen je vast bekend in de oren klinken. Het zijn loterijen die veelvuldig op televisie voorbij komen met commercials en ook sturen ze met enige regelmaat promotionele post rond. Het waren tot voor kort twee aparte loterijen, maar die hebben nu hun krachten gebundeld. De twee zijn gefuseerd en beloven nog meer spektakel, waarover in dit casino nieuwsbericht van deze week meer.

Grotere prijzenpot

De twee loterijen zijn onlangs samengegaan (lees: 16 augustus 2021) en dat betekent dat de prijzenpot in één klap verdubbeld is. Dit maakt dat er rond de € 135,2 miljoen te verdelen valt onder alle deelnemers, mits de prijzen natuurlijk vallen. Men voert de loterijen uit onder de noemer VriendenLoterij, waardoor de BankGiro Loterij als naam is komen te vervallen. Het goede nieuws voor deelnemers is echter dat er weinig is veranderd, afgezien van de prijzenpot.

Alle spelers maken namelijk kans op prijzen, zonder een aangepaste inleg. Voor hetzelfde bedrag kan de prijs echter wel hoger uitvallen, wat het dus gunstiger maakt. Goed nieuws voor abonnees, die per jaar twaalf trekkingen mogen verwachten wat aangevuld wordt met drie speciale trekkingen. Hetzelfde concept als we bijvoorbeeld bij de Staatsloterij zien.

Hetzelfde lot

Er is echter wel een kleine verandering van toepassing op oude VriendenLoterij deelnemers, zij krijgen namelijk een nieuw lotnummer. Dit volgt het concept van de BankGiro Loterij: de laatste vijf cijfers van het IBAN-nummer in combinatie met twee eindletters. Hierdoor zullen de lotnummers van VriendenLoterij leden aangepast worden. Dit gebeurt geheel automatisch en zonder extra kosten. Met andere woorden: de nieuwe VriendenLoterij maakt het iedereen zo gemakkelijk mogelijk.

Goede doelen

Zoals gebruikelijk met loterijen en andere soortgelijke instanties, is ook de VriendenLoterij erg betrokken met de Nederlandse cultuur. Ze hebben zich gecommitteerd om te waken over de cultuur en zullen ook organisaties die zich bezighouden met het welzijn van de mens gaan steunen. Dit wil zeggen dat zij donaties doen aan culturele instellingen zoals musea, monumenten en meer.

Daarnaast zijn ook lokale sportclubs partijen waar de VriendenLoterij ij’n oog op zal laten vallen voor een mooie samenwerking. De VriendenLoterij tracht op deze manier samen met zijn leden een steentje bij te dragen.

Deze instelling komt overigens niet zomaar uit de lucht vallen. De VriendenLoterij is eigendom van Novamedia en dat is één van de grootste liefdadigheidsdonoren ter wereld, die dat werk in de vernieuwde vorm met deze samenvoeging van twee loterijen zal voortzetten.

Alle leden van zowel de VriendenLoterij als de BankGiro loterij zijn inmiddels op de hoogte gesteld van de plaatsgevonden veranderingen. Daarnaast zijn alle VriendenLoterij spelers in de tussentijd voorzien van een nieuw lotnummer, zodat de trekkingen zonder problemen zullen verlopen.