5 slots met een Oosters thema

5 slots met een Oosters themaAls je weleens een casino hebt bezocht of je hebt tijd doorgebracht in een Aziatisch land dan is het je wellicht opgevallen hoe populair gokken in de Aziatische gemeenschap is. In veel Aziatische landen worden kinderen van jongs af aan betrokken bij de diverse gokspelen en andere evenementen waarbij geld wordt ingezet. De enorme groei van het gokparadijs Macau toont aan dat ook meer westerse spellen zoals roulette, blackjack en slots in Azië enorm populair zijn. Niet zo vreemd dus dat er diverse slots zijn die oosterse thema’s hebben. Niet alleen trekt dit Aziatische spelers maar ook voor Westerse spelers heeft oosterse mystiek een onmiskenbare aantrekkingskracht.

 

888 Dragons

Dit spel van Pragmatic Play houdt het simpel met slechts 3 rollen en een enkele betaallijn. De drie symbolen in 888 Dragons zijn, niet geheel onverwacht, draken in verschillende kleuren: goud/rood, groen/geel en donkerblauw/lichtblauw.

Dit is een slot met hoge variantie dus je kunt grote prijzen winnen maar je moet er wel geduld voor opbrengen. De titel verwijst naar het Chinese bijgeloof dat 8 het beste geluksgetal is. Haal je drie keer geluk (in dit geval de goud/rode draak), dan win je 100 keer je inzet.

 

Wu Xing

Wu Xing is een prachtig uitgevoerd slot waarbij je moet proberen om de 5 traditionele elementen van de Chinese cultuur – water, vuur, hout, metaal en aarde – te verenigen. Lukt je dit, door de bijbehorende symbolen in een bepaalde volgorde op de rollen te laten verschijnen, dan kun je in het bonusspel door goden te verslaan extra prijzen winnen. Oosterse mystiek, zoals de relaxte muziek op de achtergrond en de gekalligrafeerde karakters op de symbolen, geeft dit slot een authentiek gevoel. Dankzij de free spin ronde en de progressieve jackpot blijft de spanning er tijdens het spel in.

 

Samurai split

In dit slot van NextGen gaat het er heftig aan toe: de rollen staan vol met zwaarden, Japanse vechters en vaandels. Op elk moment kan een winnend symbool door een zwaard in tweeën gesplitst worden waardoor een vermenigvuldigwaarde van maximaal 32 keer toegepast wordt. Tijdens de vechters ronde, die in het basisspel op elk moment geactiveerd kan worden, worden alle laagbetalende symbolen verwijderd en speel je alleen met de gevecht symbolen. De free spin ronde, die je bereikt door drie, vier of vijf scatters te draaien kan in combinatie met de splitsing door het zwaard maar liefst 480 free spins opleveren.

 

Fu Er Dai

Ook Play ’N Go speelt in op het populaire Aziatische thema met Fu Er Dai, wat vertaald kan worden met ‘Rijke Tweede Generatie’. De rijkdom kan vooral komen van de niet-progressieve jackpot die maximaal 5000 keer je inzet uitbetaald. De symbolen zijn verleidelijke afbeeldingen van gevulde portemonnees, gouden horloges en een duur uitziende sleutelbos. Het wild symbool is een gouden draak dat alle andere symbolen vervangt, maar alleen op drie van de vijf rollen kan verschijnen. Dit symbool kan ook de bonusronde activeren waarin je een of vijf win spins kunt krijgen. Dankzij het opnieuw draaien van het de gouden draak kun je tot 20 win spins in een beurt verzamelen.

 

Caishen’s Gold

Met een RTP van 97.08% en een vrolijke Caishen, de god van voorspoed, als wild zorgt dit slot van Pragmatic Play voor een glimlach op je gezicht. De achtergrond is een gedetailleerde afbeelding van een traditionele tempel in een vallei en de symbolen zijn een Chinese waaier, een lotusbloem en twee kleine kindertjes. Free spins, die geactiveerd worden door minstens drie maal het scatter symbool, weergegeven door een Chinese gong, te draaien, kunnen opnieuw geactiveerd worden. De grootste attractie van Caishen’s Gold is echter het bonus spel waarin je een van de vier jackpots kunt winnen. De uitbetaling hiervoor loopt op van 30, 50 tot 100 en 1000 keer je inzet.