5 slots met een vakantie gevoel

5 slots met een vakantie gevoelZin in een zon, zand en zee? Even weg uit de sleur? Met deze 5 slots heb je vanaf de eerste draai het vakantiegevoel te pakken. 

Spinions beach party

De Spinions houden wel van een feestje in de zon. Deze gele wezentjes, die erg doen denken aan de beroemde Minions, hopen dat je ze gezelschap komt houden op het strand. De rollen in dit slot van Quickspin zijn transparant wat zorgt voor een ononderbroken achtergrond met palmbomen, goudgeel zand en een strakblauwe lucht.

Uiteraard mag een drankje niet ontbreken en dus tref je een aantal fruitcocktails en een fles champagne als symbolen op de rollen aan. De bonus functies bestaan uit een kleverig wild gecombineerd met een extra gratis draai, en Beach Club free spins die geactiveerd worden door het draaien van drie scatter symbolen.

Party island

Ook Microgaming begrijpt dat we in de zomer wel te porren zijn voor een feestje. Normaal zijn de wild en scatter symbolen altijd het meest opvallend, maar in het geval van Party Island zijn de standaard symbolen bijzonder indrukwekkend met passende animaties als ze op een betaallijn voorkomen. Zo is er een dans symbool waarbij de discolichten flikkeren en de dansers flink uit hun dak gaan. Bij het platen symbool draait de plaat in de rondte en zie je de hand van de dj de geluidsinstellingen veranderen.

De scatter glitterbal betaalt 750 munten uit als er vijf op de rollen verschijnen. Ook wanneer er slechts 3 verschijnen is het feest nog lang niet over, want dan wordt de free spins bonus ronde geactiveerd. Hier krijg je 15 free spins met drievoudige uitbetaling. Als extra optie biedt Party island de keuze om na elke uitbetaling dubbel-of-niets te spelen, door het kiezen de kleur van een speelkaart.

Aloha

Het slot Aloha, uitgegeven door NetEnt, neemt je met zijn tropische symbolen, zoals een ananas en een kokosnoot, en de hula achtergrondmuziek mee naar het ultieme vakantie eiland Hawaii. Bij elke winst kun je de vulkaan, aan de zijkant van het speelveld, zien uitbarsten.

Het slot is bijzonder omdat het geen gebruik maakt van betaallijnen maar van clusters. Hierbij wordt winst uitgekeerd wanneer er 9 of meer symbolen horizontaal of verticaal naast hetzelfde symbool voorkomen. Er is een wild symbool (een houten krat met een vraagteken) dat voor de hoogste uitbetaling zorgt. Drie of meer scatters veroorzaken een free spin ronde en op elk moment tijdens het spel kan een kleverige re-spin geactiveerd worden.

Beach

De naam zegt al genoeg: we gaan naar het strand! NetEnt levert, zoals we dat van ze gewend zijn, een visueel aantrekkelijk slot met geanimeerde symbolen. De symbolen bevinden zich niet op rollen maar worden elke draaibeurt met een inkomende golf het strand op geworpen, in het standaard patroon van 5 bij 3.

De octopus wild, die tijdens het spel willekeurig in de derde kolom verschijnt, verplaatst 2 symbolen van plek om zo de hoogst mogelijke winnende combinatie te maken. Daarna verdwijnt de octopus maar laat hij een x2 vermenigvuldiger achter.

Als je 3 of meer scatter symbolen draait wordt er een free spin ronde gestart. Het scatter symbool past perfect bij het thema want het is een fles met een brief erin. Op zijn minst zul je 8 free spins toebedeeld krijgen; bij 5 scatter symbolen loopt dit op tot 24 free spins.

Sunny shores

Dit Yggdrasil slot heeft 5 rollen en 27 betaallijnen, maar anders dan bij de meeste slots worden er 5 symbolen per rol getoond. Door dit vierkante speelveld en het zomerse thema is het een leuk slot, ook al heeft het weinig extra functies.

De voornaamste functie is de uitbreidende Sunny Wild. Dit symbool is een stralend zonnetje dat zich, wanneer het op een rol verschijnt, in op zijn minst 2 tegenovergestelde richtingen uitbreidt. Deze uitbreiding kan bestaan uit 1 of 2 wilds en kan in elke richting plaatsvinden: horizontaal, diagonaal en verticaal. Het maximum aantal wilds dat op deze manier bereikt kan worden is 16. Na de uitbreiding volgt een re-spin, waarbij de wilds op hun plaats blijven staan.

Ondanks zijn eenvoud is het vrolijke Sunny Shores een slot waarmee je op elk moment in het jaar in een zomerse stemming kunt komen.