5 slots die je meenemen naar Egypte

5 slots met een Egyptisch themaVoor piramides en graftombes hoef je niet zelf naar Egypte af te reizen. Bij het spelen op de volgende slots waan je je zonder vliegreis in dit fascinerende thuisland van farao’s en verborgen schatten.

 

Pyramid quest for immortality

Van NetEnt kun je een innovatief en wel ontworpen slot verwachten en bij Pyramid quest for immortality wordt al vanaf het begin van het spel aan deze verwachting voldaan. Er zijn namelijk 5 rollen die achtereenvolgens 3,4,5,4 en 3 symbolen tonen, waardoor het speelveld op een piramide lijkt.

De speurtocht naar schatten die verborgen zijn in de graftombes in de piramide leidt je via scarabeeën, gouden slangen, Toetanchamon en Cleopatra naar een maximale vermenigvuldigwaarde van 10 keer je winst. Deze wordt op een originele manier bereikt: bij dit slot worden de rollen niet gedraaid, maar vallen de symbolen van de bovenkant van het scherm op hun plaats. Haal je drie keer achter elkaar via deze lawine methode winst, dan neemt de vermenigvuldigwaarde met 1 toe.

Er is geen free spin ronde, maar wel een bonus ronde waarin de wild, weergegeven door een Gouden Levenskruis, alle andere symbolen vervangt. Elk symbool dat op de rollen 2, 3 en 4 landt en deel uitmaakt van een winnende combinatie wordt voor de volgende lawine in een wild veranderd. Hierdoor, en de dankzij de 720 betaallijnen, kun je je in dit slot onsterfelijk maken.

 

Leprechaun goes Egypt

De vreemde combinatie van een folkloristisch Iers wezen die de graftombe van Cleopatra in Egypte bezoekt, resulteert wonderbaarlijk genoeg in een grappig spel gemaakt door Play’n Go. Er zijn leuke animaties waarbij de leprechaun de piramides groen verft, een biertje drinkt met een mummy en een scarabee vermorzelt onder zijn pot met goud.

Er zijn in totaal drie bonus functies. Ten eerste is er de missie om Cleopatra te redden. Deze wordt geactiveerd door het scatter symbool met de piramide tegelijkertijd op de rollen 1, 3 en 5 te draaien. Je moet kiezen welke deur in de schatkamer geopend moet worden om Cleopatra te bevrijden en om tot 500 keer je inzet te winnen. De tweede bonus functie is een free spin functie die 5 tot 15 free spin rondes toekent voor het draaien van 3 of meer Cleopatra scatter symbolen. Tot slot is er de vrij gebruikelijke dubbel of niets optie na elke winst. Denk goed na of je deze keuze wilt gebruiken want je kunt zo in een klap al je winst kwijt zijn.

 

Egyptian heroes

In dit spannende NetEnt slot met 5 rollen en 20 betaallijnen ga je op jacht naar de gouden betaallijn. Heb je deze gevonden, dan wordt de winst van de betaallijn vermenigvuldigd met een waarde tussen de x2 en x5. De Egyptische helden waarnaar het spel vernoemt is, zijn goden en godinnen van duizenden jaren geleden die als symbolen op de rollen verschijnen.

Bereik je de free spins ronde door 3 scatters te draaien dan heb je 10 keer de kans om met behulp van een rol vol met wilds enorme winst binnen te halen. Bij elke free spin wordt rol 3 compleet bedekt met wilds die daar elke draai blijven staan. Je maakt kans om ook rollen 2 en 4 bedekt te krijgen met wilds en wanneer dit gebeurt kun je 1000 keer je inzet winnen. Free spins kunnen opnieuw geactiveerd worden.

 

Throne of Egypt

Dit slot is niet bijzonder origineel maar Microgaming is er wel in geslaagd om Throne of Egypt van indrukwekkende afbeeldingen en geluidseffecten te voorzien. Naast de 25 betaallijnen zijn er een aantal speciale functies die extra kans op winst geven.

Het logo van Throne of Egypt is het wild symbool dat op elke rol opgestapeld kan worden. Draai je een vlammend scatter symbool op rol 1 of 5, dan krijg je 15 free spins. Je kunt tijdens deze free spins meer free spins activeren en bovendien wordt alle winst in de free spin rondes verdubbeld.

In het bonusspel moet je zonder falen drie vertrekken doorkruisen. Na de activatie, door het draaien van drie symbolen met het oog van Ra, moet je in het eerste vertrek onder een van de twaalf scarabeeën een sleutel vinden. Deze geeft je toegang het tweede vertrek. Hier wordt de sleutel naar het laatste vertrek bewaakt door negen adelaars. In de laatste zaal kies je een van de drie prinsessen die je ter beloning een vermenigvuldigwaarde aan zal bieden.

 

Mega Moolah Isis

Net zoals zijn beroemde, bijna gelijknamige voorloper Mega Moolah, is Mega Moolah Isis voor spelers bijzonder aantrekkelijk vanwege de progressieve jackpot. Deze wordt willekeurig tijdens het spel geactiveerd en bestaat uit een rad van fortuin waarbij je een van de vier jackpot prijzen kan winnen. De laagste jackpot bestaat uit minstens 10 munten en de hoogste jackpot prijs is 1 miljoen munten. Aangezien de jackpot progressief is, nemen deze bedragen toe naarmate meer spelers dit slot spelen.

Naast de jackpot heeft Mega Moolah Isis een free spin ronde (inclusief een x6 vermenigvuldigwaarde) en kun je na elke winst kiezen om dubbel of niets te spelen. Isis, waarnaar het slot vernoemd is, kom je op de rollen tegen als wild. Microgaming ontwierp verder voor de  symbolen een sarcofaag, een vaas, een lotus en andere mythologische voorwerpen.