Alles voor de winst: top-5 sport-videoslots

top 5 sport videoslots

Niet iedereen doet het even vaak, maar als er iets is dat mensen met elkaar verbindt dan is het wel sport. Denk aan het WK-voetbal, maar ook aan de Olympische Spelen of zelfs aan het darten. Als ‘wij’ moeten spelen dan zit heel Nederland voor de buis gekluisterd. En dat hebben de gameontwikkelaars inmiddels ook door. Want als er een spelthema is dat nooit uit de mode raakt, dan is het natuurlijk wel sport.

Vaak denken we daarbij automatisch aan voetbal, want net als in veel andere landen, is ook voetbal in ons land veruit het meest populair. Toch zijn er ook andere sporten die als inspiratiebron gelden en daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan tennis of basketbal. Hoe dan ook, wij hebben een top-5 van de meest vermakelijke sport-videoslots voor je. Zorg je er wel voor dat je de warming-up niet vergeet?

5. Basketball Star (Microgaming)

Om er een klein beetje variatie in te houden, kunnen we natuurlijk niet om een basketbal-gerelateerd spel heen en dan komen we al snel uit bij Basketball Star van Microgaming. Daarbij plaatsen we wel gelijk één kanttekening; grafisch gezien kan het nogal tegenvallen. Maar nu zal iedereen het er wel over eens zijn dat de looks lang niet altijd wat zeggen over het innerlijk. En dat geldt ook voor deze productie van Microgaming. Want wanneer je de game lanceert, zul je meteen worden opgezweept door de aanwezige menigte. Dat geluid blijf je heel het casinospel horen, tenzij je natuurlijk de audio uitzet. Alle iconen in de game verwijzen weer naar het spel dat vooral in de Verenigde Staten populair is. Of het dan alleen bij een opzwepende audio blijft? Allesbehalve. Deze productie heeft naast de aantrekkelijke stacked wilds en free spins allerlei leuke extra’s in huis, zoals de vermenigvuldigers en de cascading reels. Waar dat op neerkomt is dat ze je aan een mooie winst kunnen helpen.

4.  Football Gladiators (Stakelogic)

Stakelogic is een Nederlandse gameontwikkelaar en laten ze nou net een sportgerelateerd videoslot in hun assortiment hebben. Met Stakelogic’s Football Gladiators wordt ‘s werelds meest beoefende sport gecombineerd met een stel stoere gladiatoren. En da’s een combinatie waar je natuurlijk van moet houden, maar wij vinden het wel grappig om te zien. Wat dacht je er bijvoorbeeld van dat (ex-)sterspelers als Andrea Pirlo, Robin van Persie, Rio Ferdinand en Toni Kroos hun medewerking hebben verleend aan deze game? Of het een topper is? Nee. Maar het biedt wel een hoop vermaak met een hoop bekende gezichten. Da’s toch genoeg reden voor de voetbalfan om deze game eens uit te proberen, lijkt ons.

3. Cricket Star (Microgaming)

Dan even iets heel anders. Cricket is een sport die bijna niet wordt beoefend in ons land. Wereldwijd is dat wel anders en misschien is Microgaming’s Cricket Star daarom juist wel ontwikkeld. Neemt echter niet weg dat er geen plezier valt te beleven aan deze game. Het ziet er gewoon strak uit en de winsten zijn ook alleraardigst. Tijdens het spelen doe je er bijvoorbeeld goed aan om de free spins-optie te gebruiken. Deze biedt namelijk de mogelijkheid om het scattersymbool te pakken te krijgen, en je weet natuurlijk wat dat betekent. De free spins-optie biedt dan ook de mogelijkheid om lekker lang door te spelen en mooie winsten binnen te slepen. En het mooie is dat je niet eens kennis over het cricketspel nodig hebt.

2. Champions Goal (ELK Studios)

Natuurlijk, er zijn veel meer voetbalslots en juist daarom is het wel eens prettig als er een keer een spel is dat afwijkt van de gebruikelijke producties. ELK Studios is er in dit geval verantwoordelijk voor en hoewel dat niet meteen de grootste provider is, verdienen ze wel de nodige aandacht. Champions Goal is er namelijk voor de vele voetballiefhebbers die niet vies zijn van een mooie prijs. Om te beginnen kunnen er winnende combinaties worden gemaakt van links naar rechts. Dat werkt alleen niet op de manier die je normaal gesproken ziet bij andere videoslots. Zo kun je alleen met de blauwe symbolen van links naar rechts winnen, terwijl je met alleen de rode symbolen van rechts naar links kunt winnen. Daarmee wordt de strijd tussen beide teams dus benadrukt en dat maakt de drang naar de winst des te groter.

1. Overall sport videoslots (Playtech)

Toch moeten we zeggen dat de meest vermakelijke (overall) sport-videoslots uit de spelletjesfabriek van Playtech komen. Visueel gezien doen ze misschien wat onder voor andere spellen van andere providers, maar ze hebben juist wel weer aantrekkelijke progressieve jackpots voor je in petto. En da’s ook wel wat waard. Zo kun je allerlei soorten sporten spelen bij Playtech. Wat te denken van Frankie Dettori (een bekende paardenjockey), Top Trump Football Legends (voetbal) of Ronnie O’Sullivan (snooker)? Op al deze slots kun je één van de 3 progressieve jackpots winnen. En het is vooral de mega-jackpot die ervoor zorgt dat je continu naar de winst hunkert. Dat noemen we nog eens een winnaarsmentaliteit!