Second strike

Game review: Second StrikeSecond Strike is uitgegroeid tot één van de meest populaire spellen van Quickspin. Dat zou je misschien niet denken als je het slot voor de eerste keer ziet. De gokkast beschikt namelijk over een wat standaard thema in de stijl van een doodgewone fruitautomaat. De symbolen kom je dan ook tegen in de vorm van kersen, druiven, meloenen, pruimen, sterren, 7’s en diamanten. Dat schijn bedriegt gaat echter voor weinig spellen zo op als voor Second Strike. Want als je het spel eens beter bekijkt dan zie je dat alle symbolen in een cirkel wederom staan afgebeeld, ditmaal in het klein. Die symbolen staan daar niet voor de sier, maar hebben een geheel eigen functie.

 Tijdens het spelen van dit videoslot krijgt namelijk elke speler een tweede kans geboden na het maken van een winnende combinatie. Die tweede kans kan erg winstgevend zijn. Dat verklaart ook meteen de toepasselijke naam voor dit spel.

Standaard symbolen zijn wel heel basic

Op zich zullen de standaard fruitautomaat symbolen en het magere aantal winlijnen (slechts 10 stuks) niet heel veel spelers warm maken. Er zijn immers genoeg andere spellen van dezelfde producent waar er veel gavere animaties zichtbaar zijn. Wel kom je een wild tegen die in staat is om andere symbolen te vervangen om zo voor een winnende combinatie te zorgen. Daarbij moet wel gelijk vermeld worden dat zo’n beetje alle spellen van Quickspin over deze feature beschikken. De Second Strike feature daarentegen maakt het allemaal weer goed.

Second Strike feature

De cirkel die bestaat uit kleinere symbolen is namelijk niet voor niets in het spel opgekomen. Elke keer dat er een winnende combinatie wordt gemaakt zal één van de 10 winlijnen oplichten. Dat is het startsein van de Second Strike feature waar je zo naar hebt uitgekeken. Er zal een vakje oplichten en rond blijven bewegen in de cirkel met symbolen. Komt datzelfde vakje tot stilstand op een symbool dat licht geeft? Dan heb je een gratis re-spin waarmee je tot maar liefst 15 gelijksoortige symbolen het speelveld kan laten bedekken. In de meeste gevallen kun je rekenen op een winnende combinatie. De tweede slag is in dit spel dus een ijzersterke slag. Daarmee wordt in één klap (of slag) meteen vergeten hoe simpel alle symbolen in het spel zijn. Want uiteindelijk speel je natuurlijk om te winnen.