Creature from the Black Lagoon

Mocht de titel Creature from the Black Lagoon je bekend voorkomen, dan kan dat heel goed kloppen. Deze titel is namelijk afkomstig van een film uit de jaren ‘50 met dezelfde naam. Uiteraard heeft Netent de slotmachine niet zomaar mogen aanbieden, hiervoor is dan ook een samenwerking aangegaan met de Amerikaanse filmproducent Universal Studios. En dat is te zien ook. De ontwikkelaars van Netent hebben de mysterieuze sfeer en de jaren ’50 en ‘60 stijl feilloos weten na te bootsen. Al vanaf het eerste moment grijpt dit spel je aandacht door een eng monster dat in beeld komt. Gelukkig zijn er ook avontuurlijke en charmante hoofdrolspelers die het verhaal intrigerend maken én ervoor zorgen dat je mooie winsten behaalt. Als de game eenmaal is geladen zul je in de achtergrond het beruchte meer aantreffen, met op de voorgrond weer een vijftal rollen. Om te winnen is aan jou de taak om meerdere soortgelijke symbolen in een combinatie te draaien, van links naar rechts. Ook dien je gebruik te maken van verschillende extra functies, waarbij de prijzen flink kunnen oplopen.

Maar liefst 3 wild symbolen

Als je op de rollen gaat inzetten kun je rekenen op maar liefst drie wild symbolen. Het belangrijkste doel van deze wilds is uiteraard om alle andere symbolen te vervangen, op de free spin symbool na. De normale wild wordt gedraaid tijdens het hoofdspel zelf en daar zul je ook nog een sticky wild tegenkomen. Als deze wordt gedraaid, zal de sticky wild altijd minimaal één keer op de betreffende positie worden vastgehouden. Daaropvolgend zal een gratis re-spin volgen. Blijkt dat er tijdens deze spin nog een keer een wild symbool verschijnt, dan zal deze worden vastgehouden en volgen er net zolang gratis spins totdat er geen nieuwe sticky wilds meer op de rol wordt gezet. De laatste wild die kan worden gedraaid is de zogeheten spreading wild. Als je met de gratis spins speelt, dan zal er een vizier op de rollen verschijnen waarmee op het monster kan worden geschoten. Als de health meter genoeg is gedaald, dan zal de spreading wild zich vanzelf activeren. De volgende wild zal zich uitspreiden naar links en daarna te blijven staan om zo tijdens de re-spin nog een keer een kans te maken op de winst.

Gratis spinmogelijkheden

Om gratis spins te kunnen winnen, zal je op zijn minst drie van de spin symbolen op de rollen tevoorschijn moeten toveren. Bij drie van deze symbolen wordt je getrakteerd op tien gratis spins en als je vier free spins draait zullen dit er zelfs 15 worden. Lukt het je om op elke rol een gratis spin te draaien? Dan mag je jezelf rijk rekenen met het maximale aantal van twintig gratis spins.

Volop winkansen

Alle symbolen komen voorbij op vijf slots en drie rijen. De winnende combinaties vallen op 20 lijnen, waardoor de mogelijkheden talrijk zijn. Voor meer afwisseling heb je de keuze uit tien levels. Met de optie Coin Value stel je de inzet naar wens in en kun je dankzij de optie Max Bet ook kiezen voor de maximale inzet. Hoe hoger de inzet, hoe hoger de winsten. Deze game beschikt verder over Autoplay: de slots draaien in dit geval volledig automatisch rond. Bij het automatisch spelen kun je kiezen uit 10 tot 1000 automatische rondes. Kies je voor deze optie? Dan zie je ook precies hoeveel je per winlijn en symbool kunt winnen. Volop overzicht én volop winkansen dus. Ben jij klaar voor de Creature from the Black Lagoon?